Beth Hart

Ena najboljših blues/rock pevk trenutno, Beth Hart, bo v petek 10.11.2017 nastopila v Boogaloo Clubu v Zagrebu.

Beth Hart je rojena v Los Angelesu, a glasba je postala del njenega življenja še predenj (tako sama pravi) se je zavedala same sebe. Čeprav je prve albume izdala v začetku devetdesetih, je javnost nase opozorila leta 1999 s singlom ´LA Song (Out of This Town)´. Takrat pa je njena kariera začela naraščati.

Objavila je nekaj samostojnih studijskih in “live” albumov, nominirana je bila za nagrado Grammy in dobila celo vrsto drugih nagrad. O njenem priznanem vokalu govorijo sodelovanja z nekaterimi največjimi glasbeniki današnje dobe,  med katerimi so:Jeff Beck, Buddy Guy, Slash, Warren Haynes, Joe Bonamassa. S slednjim je naredila velik korak v svoji karieri in z njim posnela tudi dva studijska in en “live” album. Prav v tem času pa pripravljata novo ploščo, ki naj bi bila izdana še tekom letošnjega leta.

Pred dvema letoma je izdala album z naslovom ´Better Than Home´, kateri je takoj po izdaji dosegel prvo mesto na lestvici iTunes blues liste, ter 4. skupno mesto MOJO liste albumov leta. To ji je najprej odprlo vrata klubov, nato pa tudi velikih koncertnih dvoran širom sveta.

S svojim značilnim glasom, karizmo in neverjetno energijo nikogar ne pušča ravnodušnega. Ni pomembno, ali sama sedi za klavirjem, ali pa jo spremlja celotna zasedba, se preda glasbi in se preko nje povezuje s publiko. Zaradi teh emocij na odru je zanimanje za njen koncert v Zagrebu velik.

Na turneji v okviru katere bo Beth Hart nastopila v Zagrebu, promovira svoj aktualni album z naslovom ´Fire On The Floor´. Publika bo imela možnost slišati njene navečje hite kot tudi ostale blues standarde po katerih je prepoznavna.

Vstopnice in aranžmaji so na voljo na www.koncerti.net


Foto: Spletna stran izvajalca