EPP – Erik Platon živi! Glasbeni dokumentarec in poklon (o) Primožu Žižku – Eriku Platonu dostopen na Youtube

Erik Platon je alter ego strokovnjaka za digitalno komuniciranje – zdaj žal že pokojnega Primoža Žižka, ki se je po dveh desetletjih manj izpostavljenih vlog na ustvarjalnih poljih vseh vrst naposled odločil stopiti v prvi plan. Ob sebi je zbral vrsto odličnih glasbenikov, večina jih je sodelovala že pri snemanju albuma, veliko pa so k dovršeni predstavi prispevali tudi mojstri zvoka, luči in videa. Obletnica izida “Valentine”, pesmi, ki največkrat zveni z radijskih sprejemnikov, je bila povod za izdajo dokumentarnega filma s predstavitve prvega in edinega albuma EKONOMSKO PROPAGANDNI POP na Youtube kanalu.

 

V-A-L-E-N-T-I-N-Aaaa! Samo, da bi lahko še kdaj…

Štiriindvajsetega septembra 2017 je bil oder novomeškega Anton Podbevšek Teatra v znamenju kratice, ki je včasih predstavljala polje oglaševalskih intervencij, zdaj pa je postala znamenje novega glasbenega lika – EPP (Erik Platon & Problemi). Promocija njegovega albuma z naslovom Ekonomsko propagandni pop je bila v znamenju dovršene produkcije in nabito polne dvorane.

V okolju novomeškega teatra, ki je po naravi predano iluzijam, je nova glasba, EPP show, zazvenela prepričljivo, občinstvo pa jo je sprejelo z navdušenjem. A tudi tisti, ki so na nov album pogledali z večje distance, nad tem, kar je uspelo Žižku, niso bili razočarani. Gre za suveren izdelek z dovršeno zvočno podobo in aranžmaji, ki mu bodo olajšali pot do radijskih postaj. Veliko zaslug za to gre producentu in avtorju aranžmajev Žaretu Paku, ki je na koncertu poprijel tudi za kitaro, na albumu pa je občuten tudi vpliv Žižkovega dolgoletnega prijatelja, Tomislava Jovanovića Tokca. Ta se na albumu v skladbah Erik Platon, Superman in Kamasutra pojavi v vlogi soavtorja glasbe in besedila, pri večini skladb na albumu pa v vlogi spremljevalnega vokalista.

Pesmi iz albuma EPP so dostopne na: EPP Youtube , album lahko kupite na povezavi. Izkupiček gre Primoževi družini.

EPP ni klasični glasbeni protagonist, zato je tudi njegov pop nekoliko drugačen, bolj na drugo kot na prvo žogo in tematsko stran od klišejskih definicij odnosov, ki so v središču vseh pripovedi na albumu EPP.

Erika Platona je na promocijskem koncertu v Anton Podbevšek Teatru spremljala zasedba Problemi, v kateri so bili: bobnar Stephan Emig, klaviaturist Davor Klarič,basist Dejan Slak, kitarista Primož Moškon in Jernej Trobentar, tolkalist Primož Malenšek ter spremljevalni vokalisti Jure Košir, Roman Plut in Anja Ropotar. Posebna gosta sta bila Tomislav Jovanović Tokac in Urška Žižek, koncert pa je povezoval Rok Terkaj. Oblikovalec zvoka je bil Miha Arnuš, oblikovalec luči Simon Žižek, za vizualizacijo pa je poskrbel Gašper Brezovar. Koncert je fotografiral Boštjan Pucelj.

KONCERTNI DOKUMENTAREC:

SNEMALCI (SNAUT PRODUKCIJA): Borislav Ristović, Igor Pfajfar, Nejc Kraševec, Nenad Muždeka, Marko Cafnik

SNEMALEC INTERVJUJA: Jan Rifelj

POSTPRODUKCIJA ZVOKA: ŽARKO PAK

MASTERING ZVOKA: IGOR ILIĆ

MONTAŽER IN KOLORIST: JURIJ MOŠKON

PREVAJANJE: NUŠA RUSTJA

GRAFIKA: JAKA ŠULN

FOTOGRAFIJA: JOŽE SUHADILNIK

Koncert je nastal v sodelovanju z Anton Podbevšek teatrom.

Ozvočenje: Festival Novo mesto

Produkcija: Zavod Vesnik

 

Vir: EPP PR

EPP: https://www.facebook.com/EPPErikPlaton/