Pri Založbi Miš je v teh dneh izšla druga knjiga glasbenega in literarnega ustvarjalca Jerneja Dirnbeka – Dimeka.
Tokrat nam predstavlja zbirko pesmi, nastalih v dobrih dveh desetletjih ustvarjanja za glasbeno skupino Mi2 in druge bolj ali manj znane slovenske glasbene izvajalce. Zbirka »Pripovedke o vinu in ljubezni« predstavlja tematsko zaokrožen izbor besedil pesmi, ki tako ali drugače opevajo ljubezen v vseh pojavnih oblikah, neredko v kombinaciji s pijačo, včasih pa je le-ta celo osrednji motiv določene pesnitve. Da so tovrstna besedila vse prej kot duhamorno branje, verjetno ni treba posebej izpostavljati. Tudi tokrat vrvijo od Jernejevega iskrivega humorja, nežnosti in sentimenta kadar je to potrebno, pa spet ostro in neizprosno zarežejo v današnje družbene norme in nastavijo ogledalo življenju današnjega posameznika.

Ob nekaterih največjih uspešnicah, napisanih za skupino Mi2, kot so denimo pesmi: Zbudi me za prvi majSamo tebe te imamPojdi z menoj v TopliceČista jeba …, najdemo v zbirki tista bolj povedna besedila, ki so običajno našla prostor na B strani albuma: Visoka pesemFajtRobinhud PoldaMašne misliO grlo. Od pesmi,  napisanih za druge izvajalce velja nedvomno omeniti VrhovePesem iz temnega gozdaŠinjekStarega Rihterja in epsko tridejanko Mati, snaha, hči. Tu pa je tudi nekaj besedil, ki bodo v prihodnje šele našle svojo glasbeno preobleko oziroma so del posebnega glasbenega programa, ki ga Jernej izvaja v sodelovanju s klaviaturistom Davorjem KlarićemJadralskaPrazničnaMajhen tič. Prvič pa je v zbirki objavljeno tudi izvirno besedilo skladbe Sladka kot med, v obliki, kot ga je Jernej napisal za potrebe glasbene predstave Mojster Feliks.

Jernej Dirnbek (1971) je eden od dveh ustanovnih članov slovenske rock skupine Mi2. V njej deluje še danes kot ritem kitarist, avtor besedil in pevec. Prihaja iz Rogatca, svoje štajerske krvi v besedilih ne more skriti, čeprav že dolgo živi v Ljubljani. Po dolgih letih dela kot ekonomist v javni upravi se je osvobodil in zdaj živi od in za glasbo. Besedila in glasbo ustvarja tudi za nekatere druge slovenske izvajalce, ki se, kot pravi, (z)najdejo v njegovih zgodbah. Sodeloval je z Ladom Bizovičarjem pri avtorstvu besedil skladb v razvedrilni oddaji As ti tud not padu, pri prepesnitvi muzikala The Full Monty (Do nazga), gledaliških predstavah in nekonvencionalni proslavi ob dnevu državnosti junija 2010. Istega leta je napisal besedilo za komedijo Mi2, Robinson in Petek, v kateri je tudi zaigral. Svojo leposlovno žilico je sprostil v romanu Pevci pozabljenih pesmi (Miš, 2016), ko je ugotovil, da svoje pripovedi o tovrstnih pevcih ne uspe stlačiti v nekaj štirvrstičnih kitic.

Zbirka »Pripovedke o vinu in ljubezni (in o tem, kar pač sodi zraven)« je izšla pri Založbi Miš v nakladi 700 izvodov. Izid publikacije bo pospremila vrsta javnih predstavitev v izvedbi Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić, s klubskim programom »Z muziko o vinu in ljubezni«.

Davor in Dimek sta v letošnjem letu obredla že prenekatero glasbeno prizorišče, te dni pa je luč sveta ugledal njun prvi posnetek. Gre za skladbo Jadralska, ki je na njunih nastopih požela največ navdušenja in prikritih udarcev pod rebra, s katerimi so soproge prisotnih svojim izbrancem sporočile, kaj menijo o njihovi vsakoletni »obvezni« regati.

Sodelujoči:

Jernej Dirnbek – Dimek – avtor besedila
Neža Buh – Neisha – avtorica glasbe
Davor Klarić in Jernej Dirnbek – avtorja aranžmaja

Jernej Dirnbek – vokal, kitara
Davor Klarić – klavir
Janez Dovč – harmonika
Goran Krmac – tuba
Sergej Ranđelović Runjoe – tolkala
Tadej Vasle – brač
vokalna skupina Male malice (Miha Ravnikar, Marjan Jarnjak, Gregor Zorko in Tadej Vasle) – spremljevalni vokali po vzoru dalmatinskih klap
Drago Popovič Popi – snemanje, miks in mastering
Nina Pečar – grafična podoba