Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

35 let rocka v Radgoni – Sejmišče, Gornja Radgona (2.11.2019)

2 novembra, 2019 @ 17:00

€5 – €7

Letos mineva 10 let od ideje, ki je takratno koncertno stagniranje rockerske Radgone zbudila v neko novo obdobje glasbe v živo. 35 let rocka v Radgoni bodo obeležili z velikim koncertom 2. novembra 2019.

Gornja Radgona je kot tisočletno mejno področje ter stičišče različnih kultur, neke vrste okno na zahod, v zadnjih desetletjih predstavljala poseben družbeni prostor, kjer so se ob različnih priložnostih zbirali in srečevali mladi iz bližnje in širše pomurske okolice, celotne Slovenije in iz tujine (Avstrije). Velik del promocije mesta so zadnjih 20 let ustvarjali prav rock koncerti –  ROKFEŠTE. Seveda z roko v roki z domačimi bendi, ki še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni renome in predstavljajo Radgono po vsej državi in tudi preko meja. (Kud Zrak)

“Ideja je rodila spomin na začetke radgonske alternativne glasbe, ki smo jo počastili s koncertom 25 let rocka v Radgoni. Pet let kasneje smo v KUD-u ZRAK idejo še uspešneje nadgradili s »30-ko«. Želja je bila, da projekt nastane vsako leto, a smo ga z nastankom Mladinskega centra Gornja Radgona racionalno spreobrnili v klubski, “vseslovenski” Zlüftaj se!, ki se bo letos predstavil že v svoji 20. izdaji. Tako smo obljubljeno tradicijo predstavitve lokalnih bendov v obliki nostalgične rock fešte, nastavili na vsakih pet let. Letošnjega novembra bo to tretjič in fešto lahko pričakujete še večjo ter glasnejšo – kot se za predhodnico 40 let rocka v Radgoni (leta 2024) tudi spodobi.” KUD Zrak

Na Sejmišču bodo nastopila znana radgonska oz. pomurska imena alternativne scene.

STRAIN

ANPROFEŠNL

EVIL PEANUT

 

NEA

SUPPORTING ACT

POTATO MUSHROOM
FRANZ JÖSEF I.

BLACK HOLE RIDERS

BREZ MILOSTI (+ Take Nine Orchestra)

– JUFF (Lendava / po mnogih letih počitka ponovno na odru)


– MAJKI & INVISIBLE INK


– WRONG


ODPISANI

CRUCIFIXIONS

 

Podrobnosti

Datum:
2 novembra, 2019
Čas:
17:00
Cena:
€5 – €7
Kategorije Dogodek:
, , ,
Dogodek Tags:
, ,

Organizator

KUD Zrak Gornja Radgona

Prizorišče

Pomurski sejem
Cesta na stadion 2
Gornja Radgona, 9250 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.pomurski-sejem.si/