Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Dežurni krivci, LokusPokus – MIKK

18 januarja @ 22:00 - 23:59

5€

Alternativna godba: Dežurni krivci, LokusPokus

V soboto, 18. januarja 2020 po 22.00 uri bo v MIKKu nastopila prleška skupina Dežurni krivci ob izidu nove plošče “Narobe svet”. Pred njimi bo občinstvo ogreval LokusPokus.  Koncert je organiziran v sodelovanju z domačo založbo GBTM.     

Dežurni krivci (Slo)

Dežurni krivci so konec novembra izdali novo, že peto ploščo poimenovano »Narobe svet«, ki je pri neodvisni prekmurski založbi God Bless This Mess records. Album je izdan izključno na vinilu, kar je prvič, da se je bend odločil za te vrste nosilec zvoka. Za vse, ki še nimajo gramofonov, pa je na voljo brezplačna digitalna različica na njihovi »Bandcamp« strani. Pod izdelek je podpisan avstrijski producent Hannes Jaeckl (med drugim tudi član domačih Werefox), ki je z Dežurnimi krivci sodeloval že pri dveh predhodnih albumih, Fakti in Strup. Za grafično podobo plošče je tokrat poskrbel vsestranski umetnik, slikar Gregor Purgaj. Novi album je pospremil tudi videospot za komad »Rojeni brez imena«. Režiser videa je filmski ustvarjalec in glasbenik Vasja Rovšnik-Ruš.  Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock’n’roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.

LokusPokus (Slo)

LokusPokus spremlja Dežurne Krivce na njihovih promocijskih koncertih. Boštjan Imenšek svoj projekt opisuje kot blues, rock, noise eksperimentalno-ambientalni enojec brez  krmarja.

Vstopnina 5 eur

Vstopnice so v prodaji MIKKovi kavarni.

*Projekt Alternativna godba je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo RS.

Podrobnosti

Datum:
18 januarja
Čas:
22:00 - 23:59
Cena:
5€
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2209921629301453/

Organizator

MIKK Murska Sobota
Telefon:
02 534 98 90
Email:
info@mikk.si, vladimir.petkovic@mikk.si
Spletna stran:
www.mikk.si

Prizorišče

Mladinski in informativni klub Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, 9000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
(02) 534 98 90
Spletna stran:
www.mikk.si