Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Druga Godba – Liniker E Os Caramelows + ostali – Kino Šiška (23.5.2019)

23 maja, 2019 @ 20:00 - 23:30

46€
naslovka 35 druge godbe

35. Druga Godba

Jubilejna 35. Druga godba prinaša šestnajst (16) koncertov izvajalcev iz enajstih (11) držav s štirih (4) celin in bo letos potekala na sedmih koncertnih prizoriščih dveh največjih slovenskih mest. V Kino Šiška prihajajo vse bolj priljubljen londonski soul-afro-beat kolektiv Kokoroko, ukrajinski spevi v poganskih ritmih s slovansko dušo, imenovano DakhaBrakha, glasbena osebnost brez spola iz osrčja Brazilije z Liniker e os Caramelows, ameriška staroselska tradicija, vpeta v eklektično rockovsko kataklizmo virtuoznega kitarista Yonatana Gata, sanjski niz pripovedne baltske folklore z Maarjo Nuut & Ruum in drugi.

Ill Considered

Londonski kvartet Ill Considered je znan po tem, da svojo glasbo ustvarja brez načrtovanja, brez pogovorov med snemanji, brez idej o tem, kam bi jih igranje moralo pripeljati. Njihove komade poganja široka perkusijska paleta, ki črpa navdih vse od krajine, ki deviira od pričakovanih ritmičnih vzorcev, pa do bližnjevzhodnih perkusijskih stilov. Glasba, v enaki meri razbrzdana in subtilna, ustvarja občutja, ki so minimalna, njihovo divje eksperimentiranje pa vključuje tudi elemente elektronike. Londonski power jazz do konca.

Laura Jurd

Nominiranka za britansko nagrado Mercury, trobentačica in skladateljica Laura Jurd, je predstavnica izjemnega mladega vala britanskih glasbenikov, ki je z ekspresnim vlakom postavila točke festivalskega zemljevida, od oddaljenega Montreala prek norveškega Moldeja do North Sea Jazz Festivala. Pet zvezdic v Guardianu za njen prvenec Together As One je samo za okus njene barvite glasbe, polne domišljije in presenečenj bodisi v srečevanju jazza s synth popom ali z infuzijami folkovskih melodij skozi ljubeče improvizacije, kar lahko slišimo na drugem albumu Wonder Trail. Mladi dinozavri bodo tokrat bruhali ogenj okrepljeni s staro drugodbeno znanko, basistko Ruth Goller (Melt Yourself Down, Rokia Traore).

Yonatan Gat

Yonatan Gat je mojster eksplozivnih živih setov in brisanja mej med občinstvom in performerjem. Njegovi nastopi v živo slovijo po hudih improvizacijah, ki mejijo na performativno umetnost. Yonatan Gat je sam svoj žanr. Njegovemu power triu se bosta na ljubljanskem odru pridružila še dva glasbenika iz vrst močne struje ameriških staroselskih glasbenih tradicij. Obeta se nam ritualna šamanistična maša.

Liniker E Os Caramelows

Linikerjeva iskriva prezenca z afro-brazilskimi elementi soula in funka privabi v gibanje tudi najbolj sramežljivo publiko. Njen ekspresivni vokal vsebinsko vznika iz brez(d)na družbenih, spolnih in političnih norm. Biti revna, črna in queer pa vsekakor predstavlja Linikerjev vir moči ter daje glas marginalnim eksistencam. To je glasba, ki igra na struno posameznikovega zavedanja sebe ter zamaje in preizpraša njegovo umeščenost v makrokozmos. Skupini glasbenikov z obeh bregov Amazonke pod vodstvom le 23-letne trans umetnice z afriškimi koreninami vse to uspeva z izjemno barvitostjo in upanjem v boljši, bolj solidaren svet, kjer vsakdo lahko uresniči svoje sanje. Za Linikerja in njegove karamele nobena mavrica ni preveč pisana, zato oblecite barve in se nam pridružite na nepozabnem večeru.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Druga godba v koprodukciji s Kinom Šiška.

 

Prizorišče

CUK Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.kinosiska.si/