Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gramatik – Križanke (14.9.2019)

14 septembra, 2019 @ 19:00 - 23:30

16€ – 30€

Svetovno znani slovenski producent Gramatik, eden naših najvidnejših glasbenih izvozov, bo v začetku šolskega leta znova napolnil ljubljanske Križanke s svojimi prefinjeno izoblikovanimi beati! Vizionar glasbene industrije, ki je poleg dodelanega glasbenega izraza in epskih nastopov po celem svetu zaslovel z neobičajnim pristopom ponujanje glasbe brezplačno in inovativno izrabo sodobnih tehnologij, kot je blockchain, bo v Ljubljani nastopil v okviru praznovanja desete obletnice Kina Šiška.

V New Yorku baziran elektronski producent Denis Jašarević oziroma Gramatik, izvirno doma z Obale, ustvarja nalezljive instrumentalne beate pod vplivom bluesa, funka, soula in jazza, z njimi pa navdušuje razprodana prizorišča po celem svetu – vključno z megalomanskimi festivali, kot sta Coachella in Lollapalooza.

Z močnimi prepričanji glede glasbe kot breplačnega medija je Gramatik eden redkih tovrstnih zvezdnikov, ki svojo obsežno diskografijo prek spleta nudijo povsem zastonj, leta 2013 pa je v želji po nadaljnjem uresničevanju tega poslanstva ustanovil tudi založbo Lowtemp. Z njo izdatno podpira tudi obetavne domače glasbenike, kot so Emiljo A.C.Luxas in Whynnel.

Leta 2017 je s pomočjo blockchain tehnologije kot eden prvih glasbenikov na svetu izdal svojo lastno kriptovaluto in v manj kot 24 urah nabral najvišji možni znesek, slaba 2,5 milijona dolarjev, seveda pa še vedno nadaljuje z ustvarjanjem. Ob ponovnem obisku ljubljanskih Križank, v katerih nas je z “izvrstnim nastopom” (Mladina) navdušil že v 2014 in 2016, se tako lahko veselimo tudi novega materiala in seveda še enega nepozabnega žura v režiji zvezde svetovnega kova.

Gramatikov veliki comeback  v Križanke bodo uvedli naslednji gostujoči producenti in bendi: 

Momento Cigano 

Luxas 

Whynnel 

Benjamin Shock (Live Set). 

Gramatikov veliki dogodek v Križankah bo povezoval Pižama. 

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška. Dogodek poteka v okviru praznovanja 10. obletnice Kina Šiška.

Podrobnosti

Datum:
14 septembra, 2019
Čas:
19:00 - 23:30
Cena:
16€ – 30€
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.kinosiska.si/dogodek/gramatik-3/

Organizator

Kino Šiška
Spletna stran:
www.kinosiska.si

Prizorišče

Križanke
Trg francoske revolucije 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map