Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Hindi Zahra – Cvetličarna (26.9.2019)

26 septembra, 2019 @ 21:00

20€

Razkrita prva izvajalka tretje sezone serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions!

V Cvetličarno 26. septembra 2019 prihaja Hindi Zahra!

Slovenska zgodba serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions v svojo tretjo sezono na ljubljanskih tleh vstopa s francosko-maroško femme fatale žametnega glasu Hindi Zahro, pevko svobodnega duha, multiinštrumentalistko in kantavtorico, ki je vse svoje glasbene vtise ter življenjske izkušnje združila v edinstveno glasbeno kreacijo. Ljubitelje glasbe je obnorela s svojim čudovitim singlom Beautiful Tango, nato pa še z razprodanim prvencem Handmade, ki ga je leta 2010 izdala pri legendarni založbi Blue Note in s katerim je dosegla svetovni uspeh.

Leta 2015 je izdala svoj drugi album Homeland in se z njim odpravila na svetovno turnejo, ki še kar traja. Za njene koncerte velja, da nikogar ne pustijo ravnodušnega, zanjo pa, da igra do zadnjega atoma moči. Po selitvi v Marakeš se je posvetila sebi in odkrivanjem novih poti svoje avtorske glasbe, s tem popotovanjem pa je svoje pesmi opremila s čutnostjo, avanturističnim duhom in melanholijo. Hindi Zahra se s svojim nežnim mačjim glasom in prefinjenim občutkom za melodijo elegantno sprehaja med bluesom in soul-folkom, z občasnimi izleti v temnejše vode. Je dobitnica prestižnih glasbenih nagrad Prix Constantin in Victoires de la Musique.

Vstopnice so na prodaj preko portala Moje karte: https://www.mojekarte.si/si/musicology-barcaffe-sessions-hindi-zahra/vstopnice-1122657.html

Hindi Zahra bo svojo turnejo Musicology Barcaffe Sessions nadaljevala 27.9. v Zagrebu, sklenila pa 28. in 29.9. v Beogradu.

O Musicology Barcaffe Sessions

Koncept Musicology Barcaffe Sessions je v resnici preprost. Poudarek je na skrbno izbranih jazz, funk, soul in r’n’b glasbenikih svetovnega formata, ki nastopajo v intimnem klubskem vzdušju. S serijo koncertov Musicology Barcaffe Sessions, ki se razvija in raste na relaciji Ljubljana – Zagreb – Beograd, tako glasbo končno vračamo publiki, publiko pa glasbenikom. Svojo ljubljansko zgodbo smo začeli septembra 2017, od takrat pa so na različnih prizoriščih v prestolnici nastopili Incognito, Robert Glasper, Angie Stone, Mario Biondi, Knower, Keziah Jones, Raul Midon in Snarky Puppy. S koncertom Hindi Zahre odpiramo tretjo sezono in napovedujemo še eno odlično koncertno sezono.

Podrobnosti

Datum:
26 septembra, 2019
Ura:
21:00
Cena:
20€
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1253629328094044/

Organizator

Musicology Barcaffè Sessions

Prizorišče

Cvetličarna
Kranjčeva ulica 20
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.cvetlicarna.info