Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Laibach – Kino Šiška (8.12.2017)

8 decembra, 2017 @ 21:00 - 23:30

22€ – 25€

Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje, ovekovečeni tudi v odmevnem filmu Liberation Day, se je kultna domača zasedba Laibach vrnila s prvim studijskim albumom po leta 2014 izdani uspešnici Spectre. Dvajseti studijski album Also Sprach Zarathustra, ki že žanje pohvale kritikov po vsem svetu, bodo na naših tleh premierno predstavili na dveh večerih prav v Šiški, nastop pa seveda dopolnili tudi z ostalimi skladbami iz svojega zajetnega repertoarja.

Slovenske institucije Laibach, ki že skoraj štiri desetletja neustavljivo melje skozi glasbeni svet, ni potrebno posebej predstavljati. Svojo najnovejšo mojstrovino Also Sprach Zarathustra je umetniški kolektiv prvotno ustvaril za gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra, temelječo na najpomembnejšem delu slovitega filozofa Friedricha Nietzscheja. Album je The Quietus opisal kot spektakularen in sublimen, morda celo kar zasedbin magnum opus. S hvalo ne skoparijo niti drugi mediji – PopMatters bi nove kompozicije recimo uporabil kar za spremljavo naslednjega filma Davida FincherjaMojo je ploščo označil za “100 % Laibach”Wiener Zeitung pa je zapisal preprosto “Laibach je zakon,” če omenimo le nekatere.

Premierno predstavitev v živo bo plošča, podprta tudi s starejšimi uspešnicami, v Sloveniji doživela konec leta v Kinu Šiška. Kdor je leta 2014 uspel dobiti vstopnico za razprodane Križanke ob predstavitvi prejšnje Laibachove plošče, Spectre, ve, da gre tudi tokrat za dogodek, ki se ga ne sme zamuditi. Kdor ni, ve zdaj. Zaratustra bo spregovoril decembra!

Vir: Kino Šiška

 

Podrobnosti

Datum:
8 decembra, 2017
Ura:
21:00 - 23:30
Cena:
22€ – 25€
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
Spletna stran:
http://www.kinosiska.si/dogodek/laibach-2/

Organizator

Kino Šiška
Spletna stran:
www.kinosiska.si

Prizorišče

CUK Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.kinosiska.si/