Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Morcheeba – Kino Šiška (16.05.2019)

16 maja, 2019 @ 20:00 - 23:00

20€ – 28€

Po lanskoletni “zmagoslavni vrnitvi” (Dnevnik) se v Ljubljano vračata svetovno znana britanska trip-hop pionirja Morcheeba! Karizmatična pevka Skye Edwards in psihedelični kitarist Ross Godfrey nam bosta predstavila pregled svoje obsežne diskografije, od klasičnih hitov, kot je “Rome Wasn’t Built In A Day”, do svežega materiala z lanske devete plošče.

Zasedba Morcheeba, takrat še z Godfreyjevim bratom Paulom, je nastala v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja. Kombinacija ležernega trip-hopa, soulovske čutnosti in psihedeličnih kitarskih poudarkov je hitro osvojila tako kritike kot poslušalce, komadi, kot so “Rome Wasn’t Built In A Day”, “Trigger Hippie” in “Love Is Rare” pa so hitro postali stalnica tudi na radijskih postajah.

Uspehu je sledilo nemirno obdobje kadrovskih menjav, odhodov in prihodov, a dandanes se zdi zasedba bolj čvrsta kot kadarkoli. Bend, ki je do sedaj prodal že več kot deset milijonov izvodov albumov, se je z izjemno kilometrino uveljavil tudi kot koncertna velesila. Kot smo se v Sloveniji lahko prepričali npr. na festivalih FUKSi in Schengenfest, bend v živo poskrbi za odličen nastop in glasbeno zabavo, ki tudi po zaslugi neverjetnega glasu Edwards zlepa ne uide iz spomina. Maja v Šiški!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Podrobnosti

Datum:
16 maja, 2019
Čas:
20:00 - 23:00
Cena:
20€ – 28€
Kategorije Dogodek:
, ,
Dogodek Tags:
,
Spletna stran:
https://www.kinosiska.si/dogodek/morcheeba/

Organizator

Kino Šiška
Spletna stran:
www.kinosiska.si

Prizorišče

CUK Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.kinosiska.si/