Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Operators, Bernays Propaganda – Kino Šiška (12.9.2019)

12 septembra, 2019 @ 20:00 - 23:30

8€ – 12€
Operators

Pod vodstvom marljivega Dana Boecknerja (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits) se po navdušujočem prvem obisku leta 2016 v Šiško z novo ploščo vračajo Operators. Plošča Radiant Dawn izide maja 2019, na njej pa se Boecknerjev vokal prepleta s cinematičnim zvokom analognih glasbil.

Kanadska zasedba Operators, v kateri poleg Dana Boecknerja najdemo njegovo partnerko Devojko in SamaBrowna (Divine FitsNew Bomb Turks), je nastala leta 2014, že dve leti pozneje pa nas v okviru cikla Indekš obiskala s prvencem Blue Wave. Bend se je hitro priljubil poslušalcem in je tudi med redkimi ki so na znamenitem festivalu Primavera Sound nastopili dve leti zapored – nastop leta 2017 smo ujeli tudi Šiškarji in takoj je bilo jasno, da morajo Operatorsi spet zaiti v naše konce.

V vmesnem času je bil Boeckner zaposlen z drugimi projekti – izdal je novo ploščo z Wolf Parade in nas z njimi obiskal lani, posnel je skladbo za hvaljen film Mandy, z Operatorsi pa je odigral v hipu razprodan niz nastopov, sestavljenih izključno iz materiala že razpadlih Handsome Furs. Zdaj je končno nastopil čas za nov studijski album Operatorsov. Štirinajst veličastnih novih electro pop skladb na Radiant Dawn je prežetih z znanstvenofantastično distopijo v slogu sedemdesetih let prejšnjega stoletja, plošča pa s svežo energijo predstavlja logičen naslednji korak v Boecknerjevi karieri. S takim naslovom albuma pa seveda ni druge, kot da ravno ta bend otvori večdnevno praznovanje Šiškine 10. obletnice.

Bernays Propaganda

Neustavljive makedonske aktivistične dance-punk ikone Bernays Propaganda se vračajo z novim, petim dolgometražnim albumom in svežo zbirko nagruvanih, radijsko spevnih in plesišču prijaznih družbeno angažiranih biserov pod pomenljivim imenom Vtora mladost, treta svetska vojna (Druga mladost, tretja svetovna vojna), ki bo v začetku septembra izšel pri domači neodvisni založbi Moonlee Records, koncertno premiero pa doživel na odru Kina Šiška.

Zasedba Bernays Propaganda še naprej ohranja novovalovsko estetiko predhodnika Politika, vendar je svoj zvok dodatno elektrificirala, mu dodala še nekaj funka, ga povila z blagozvočnim glasom Kristine Gorovske in ga zapakirala v svojstven preplet newyorškega plesnega punka, electra poznih osemdesetih let prejšnjega stoletja in smernic novejših bendov, kot so Chk Chk ChkOught ali regionalni Artan Lili. Skratka plesni puntarski disko punk, podkrepljen z lucidnimi refleksijami makedonskega vsakdana in prepoznavnim zvočnim podpisom Bernays Propagande.

 

Podrobnosti

Datum:
12 septembra, 2019
Ura:
20:00 - 23:30
Cena:
8€ – 12€
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.kinosiska.si/dogodek/operators/

Organizator

Kino Šiška
Spletna stran:
www.kinosiska.si

Prizorišče

CUK Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.kinosiska.si/