Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Orkester slovenske filharmonije – Cankarjev dom, Ljubljana (6.9.2019)

6 septembra, 2019 @ 20:00 - 22:00

€9 – €29

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije. Svojo odličnost je potrdil na številnih gostovanjih v evropskih kulturnih središčih in Združenih državah Amerike ter na Japonskem, predstavil pa se je tudi na pomembnih mednarodnih festivalih.

Med njegove goste se uvrščajo vrhunska glasbena imena tako med dirigenti kot domačimi in tujimi solisti. Med največje uspehe vsekakor sodita velika evropska turneja (11 koncertov v uglednih koncertnih dvoranah Ljubljane, Stuttgarta, Münchna, Amsterdama, Pariza, Berlina, Frankfurta, Nürnberga, Prage, Essna in Dunaja) s koncertno izvedbo opere Jolanta Petra Iljiča Čajkovskega s slavno sopranistko Ano Netrebko v naslovni vlogi ter snemanje opere za založbo Deutsche Grammophon.

Dirigent Charles Dutoit

Ob začetku nove sezone Slovenske filharmonije bodo glasbeniki nastopili pod taktirko švicarskega dirigenta Charlesa Dutoita, ki je zaželen gost svetovno znanih orkestrov. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, aprila 2014 je za življenjsko delo prejel mednarodno nagrado za klasično glasbo. V Ljubljani bo najprej poustvaril leta 1940 nastalo koreografsko simfonično pesnitev Mařenka o tragični usodi dunajske deklice avtorja Lucijana Marije Škerjanca, čigar 120. obletnice rojstva se v novi sezoni spominja Slovenska filharmonija. Sledila bosta štiri leta starejši balet Igra kart Igorja Stravinskega in znamenita Simfonija z orglami Camilla Saint-Saënsa, posvečena Franzu Lisztu.

Program:

L. M. Škerjanc: Marženka

I. Stravinski: Jeu de cartes

C. Saint-Saëns: Simfonija št. 3 v c-molu, op. 78

Nakup vstopnic poteka preko spletne strani Festivala Ljubljana in Eventima, ter na vseh fizičnih prodajnih mestih Eventima.

Informacije: https://ljubljanafestival.si/vstopnice/prodajna-mesta/

Podrobnosti

Datum:
6 septembra, 2019
Ura:
20:00 - 22:00
Cena:
€9 – €29
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, , ,
Spletna stran:
https://ljubljanafestival.si/event/orkester-slovenske-filharmonije-7/

Organizator

Festival Ljubljana
Spletna stran:
http://www.ljubljanafestival.si/

Prizorišče

Cankarjev dom
Prešernova cesta 10
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.cd-cc.si/sl