Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Papir – Jazz club Ljubljanski grad (11.1.2019)

januar 11 @ 21:00 - 23:59

12€

Ansambel Papir je mavrica ljudi, ki so se zbrali, da bi preprosto naredili lepe pesmi – pesmi, ki bodo temu svetu nekaj pomenile in ga bodo še dolgo razveseljevale s svojimi melodijami in zgodbami. Svet je ustvarjen iz tisočerih barv in med najlepšimi sta zagotovo glasba in poezija. Pokrajine, ki jih ti dve umetnosti lahko skupaj naslikata, so nekaj najlepšega.

In še dejstva: dramatik in pesnik Rok Vilčnik, nekoč vodja glasbene skupine Patetico, zadnje čase besedilopisec, je svojo poezijo vtkal v lucidno izrisane glasbene pokrajine skladatelja Gregorja Stermeckega. Njegovim pop stvaritvam, ki se vehementno sprehajajo med vplivi jazza, soula in bluesa ter včasih prinašajo zametke čistega šansona, je skrojil primerno aranžersko obleko Sebastijan Duh, jazz pianist, ki je že sodeloval s številnimi znanimi imeni z domače in svetovne jazz scene. Avtorsko udejstvovanje omenjenih bo s svojo virtuoznostjo nadgradila združba odličnih glasbenikov: bobnar Bruno Domiter, stalni član Jazz orkestra hrvaškega HGM, eden najboljših slovenskih basistov Tadej Kampl, kitarist in avtor Igor Bezget ter že omenjeni Sebastijan Duh kot klaviaturist. Gonilna sila zasedbe je Ana Bezjak, glasbena pedagoginja in vokalistka, ena najvidnejših mariborskih jazz izvajalk, za zdaj bolj znana na jazz odrih v tujini kot v širši domovini.

Zasedba:
Ana Bezjak – vokal
Sebastijan Duh – klaviature
Igor Bezget – kitara
Bruno Domiter – bobni
Tadej Kampl – bas

Glasbena zvrst: jazz/soul

Vstopnina: 12 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Naslovna fotografija:Matjaž Wenzel

Podrobnosti

Datum:
januar 11
Čas:
21:00 - 23:59
Cena:
12€
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:
,

Organizator

Ljubljanski grad
Telefon:
01 306 42 93
Email:
info-center@ljubljanskigrad.si
Spletna stran:
https://www.ljubljanskigrad.si

Prizorišče

Jazz Club Ljubljanski grad
Grajska planota 1
Ljubljana, Slovenija 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
01 306 42 93
Spletna stran:
https://www.ljubljanskigrad.si