Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Rade Šerbedžija&Zapadni kolodvor – Cankarjev dom, Ljubljana (26.10.2019)

26 oktobra, 2019 @ 20:00

€21 – €33

Rade Šerbedžija se 26. oktobra 2019 v družbi spremljevalne zasedbe Zapadni kolodor in posebnega gosta, Damirja Urbana, vrača na oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma. Predstavil bo svojo novo zgoščenko, ki bo izšla v naslednjih mesecih.

Šerbedžija je ena največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije, njegovo življenje so filmi in teater, njegova strast pa koncertni odri. Na koncertnih deskah ga vidimo redko, zato so njegovi koncerti še toliko bolj posebni. Umetnik bo poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo niti njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi.

Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. Tudi tokrat se mu bodo na odru pridružili vrhunski glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor.

Na koncertu je pričakovati izvedbo njegovih največjih hitov ter zanimivo interpretacijo drugih znanih pesmi, ki so že zimzelene. Prav tako bo Rade postregel s šansoni in starogradskimi pesmimi ter se skozi glasbo in pripoved spomnil svojih dolgoletnih prijateljev, velikih umetnikov, ki jih žal ni več med nami. Vsekakor govorimo o izjemno posebnem umetniškem in glasbenem večeru, ki se ga bo občinstvo še dolgo spominjalo.

************************************************************************

Vstopnice
21, 24, 28, 33 EUR

17* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Podrobnosti

Datum:
26 oktobra, 2019
Ura:
20:00
Cena:
€21 – €33
Kategorije Dogodek:
, ,
Dogodek Tags:
, , ,
Spletna stran:
https://www.cd-cc.si/kultura/glasba/rade-serbedzija-zapadni-kolodvor

Organizator

Cankarjev dom
E-naslov:
info@cd-cc.si
Spletna stran:
https://www.cd-cc.si/sl

Prizorišče

Cankarjev dom
Prešernova cesta 10
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.cd-cc.si/sl