Koncert skupine Katalena 10.11.2017 v Orto baru

Skupina Katalena se ukvarja z ljudsko glasbeno zapuščino slovenskega prostora, ki jo prireja in izvaja na sebi lasten način. Temeljna predpostavka delovanja zasedbe je vera v brezčasnost ljudske glasbe, ki je po mnenju članov še vedno del mladega človeka, in to ne kot mrtev ostanek, ampak kot vitalno izročilo.

Cilj Katalene je oživiti to vitalno izročilo, mu vdihniti nove energije, potegniti ga iz zaprašene narodove podzavesti in ga obelodaniti na čim bolj sproščen in neobremenjen način. V šestnajstih letih svojega delovanja je skupina izdala šest albumov: (Z)godbe (ZKP RTV Slovenija), Babje letoKmečka ohcet in Cvik cvak! (Dallas records) ter Noč čarovnic in Enci benci Katalenci (Založba Pivec).

Albumi so bili praktično brez izjeme deležni izjemno pozitivnih odzivov javnosti in kritike, podobno pa velja tudi za koncertno aktivnost, ki je bila v vsem tem času zelo intenzivna. Poleg praktično vseh pomembnejših festivalskih, koncertnih in klubskih odrov v domovini je Katalena redno nastopala tudi v tujini, koncertna pot jo je tako zanesla v ZDA, Francijo, Nemčijo, Izrael, Italijo, Madžarsko, Hrvaško, Švico, Češko in Avstrijo.

Med domačimi gostovanji se je nekolikorkrat ustavila tudi v Ortu baru, res pa je, da je od zadnjega obiska že dobrih deset let ter, da je skrajni čas je, da se znova razživimo v od nas dobrih šest let starejšem Ortu klubu.

Foto: Spletna stran skupine