Ozzy Osbourne najavil poslovilno turnejo

Ozzy Osbourne se bo odpravil na dvoletno poslovino turnejo

Turneja se bo začela leta 2018. Ozzy bo proslavil pet dekad nastopanja kot solist in pevec skupine Black Sabbath. Na turneji, ki se bo zaključila leta 2020 bo predvidoma zaključil z večjimi turnejami. Kljub temu, se nastopom v živo ne namerava odpovedati.

Ozzy Osbourne

Ozzy se na turnejo podaja skupaj z dolgoletnimi koncertnimi “partnerji”: Zakky Wylde (kitara), Rob “Blasko” Nicholson (bass), Tommy Clufetos (bobni) in Adam Wakeman (klaviature).

Kontraverzni pevec je v izjavi navedel: “Ljudje me sprašujejo kdaj se bom upokojil,” Vedno jim odgovorim:”To bo moja zadnja turneja, vendar ne morem reči, da ne bom več nastopal.”

Ozzyjeva turneja se bo začela maja 2018 z koncerti v Mehiki, Čilu, Argentini in Braziliji. Sledili bodo datumi v Rusiji, nakar bo nastopil tudi v Evropi, predvidoma tudi na poletnih glasbenih festivalih.

Žena in maneger kontraverznega glasbenika, Sharon Osbourne je pred časom za revijo Rolling Stone povedala, da bo Ozzy kljub zaključku nastopanja skupine Black Sabbath nadaljeval s solo karirero, ampak to ne bo dolgo. Povedala je še, da noče, da Ozzy pri 75ih letih še vedno prepeva skladbo ´Crazy train´ in da je najbolje, da zaključiš kariero na vrhuncu predenj te ulovi 70 let življenja.

Ni pa to prvič, ko je Ozzy napovedal poslovilno turnejo. V letu 1992 je prvič napovedal zaključek nastopanja v živo s turnejo “No More Tours”, ki se je navezovala na njegov takratni solo album “No More Tears”. Kljub temu se je že vrnil po treh letih.

Ozzy je zadnji solo album z naslovom ´Scream´ izdal leta 2010, zadnjih nekaj let pa je nastopal skupaj z Black Sabbath.

Foto: Spletna stran izvajalca