Stone Temple Pilots potrdili novega pevca

Stone Temple Pilots so za svojega novega pevca izbrali Jeffa Gutta.

Gutt, ki je bil drugo uvrščeni tekmovalec tretje sezone oddaje ´The X Factor´ je bil najavljen kot novi pevec med oddajo SiriusXM na torek 14. novembra.

Jeff Gutt

Gutt se je udeležil avdicije za pevca Stone Temple Pilots v septembru 2016 in je z delom pri skupini začel že v maju 2017. Do včerajšnje najave pa je skrivoma pisal in snemal material za skladbe v Kaliforniji skupaj z ostalimi člani zasedbe (Dean DeLeo, Robert DeLeo in Eric Kretz).

Basist Robert DeLeo je povedal, da je prvič za Gutta izvedel, ko je bil na turneji skupaj s skupino Hollywood Vampires. Igrali so v Detroitu, ko je do njega pristopil neki glasbenik in mu rekel naj bo pozoren nanj (Jeffa Gutta). Sicer nanj takrat ni bil kaj posebej pozoren, ampak kot sam pravi so se kasneje stvari izkazale drugače.

Jeff Gutt pa je je povedal, da je izvedel, da imajo Stone Temple Pilots avdicijo. Takrat je bil na turneji skupaj z njegovo takratno skupino. Poklical je njegovega prijatelja, kateri ima povezave z veliko imeni v glasbeni industriji. Vprašal ga je, če so Stone Temple Pilots že našli novega pevca. Povedal mu je, da jim bo poslal njegove posnetke in tri dni za tem je dobil klic.

Gutt bo s Stone Temple Pilots debitiral na posebni oddaji SiriusXM, katera bo v Kaliforniji samo za posebej povabljene poslušalce.

Naslovnica novega singla ´Meadow´

Konec tedna bodo Stone Temple Pilots izdali tudi nov singel z naslovom ´Meadow´.

Stone Temple Pilots so bili brez pevca od Novembra 2015, ko je žal pokojni Chester Bennington, ki se je skupini pridružil v začetku leta 2013, skupino zapustil in se posvetil delu z njegovo prvotno skupino Linkin Park.

Prvotni pevec skupine Stone Temple Pilots, Scott Weiland, ki je skupini ponovno pridružil v letu 2010 po osem letnem premoru je bil s skupine odpuščen v letu 2013. Decembra 2015 pa je umrl zaradi predoziranja drog med njegovo solo turnejo.

Zadnji nastop skupine (še skupaj z Benningtonom) je bil marca 2016 na edinstvenem koncertu v Kaliforniji.

Nastop Jeffa Gutta na oddaji The X Factor:

Foto: Spletna stran skupine