Stray Train predstavlja uradni video spot za pesem “Heading for the Sun”

Stray Train (foto: Nika Brunet)

Potem ko so Stray Train konec lanskega leta skupaj s švedskimi Blues Pills in nemškimi Kadavar na turneji v 45 dneh obredli celotno Evropo in letos poleti odigrali kar nekaj pomembnih evropskih festivalov, nam ta heavy rock blues mašina, kot so jo poimenovali tuji mediji, tokrat predstavlja prvi uradni videospot Heading for the Sun. Pesem se nahaja na novem, drugem albumu z naslovom Blues From Hell – The Legend of the Courageous Five, ki bo izšel prihodnji teden, 24. novembra.

“Pesem Heading for the Sun govori o brezpogojni ljubezni, ki jo v teh časih še kako potrebujemo. Lennonove besede “All You Need is Love” se zdijo bolj potrebne kot kadarkoli prej. Ko smo začeli s pisanjem pesmi za drugo ploščo, je začetni riff pesmi Heading for the Sun nekako izstopal. Celotna pesem nakazuje smer in stil albuma, obenem pa povzema bistvo skupine Stray Train, naše glasbe in zvoka, zato se ni bilo težko odločiti, da bomo spot posneli prav za to pesem.

Ideja za videospot je prišla spontano, saj naš pevec Luka v prostem času predeluje in ustvarja unikatne motorje, tako da smo v celotno zgodbo takoj vpletli motor in – kot se za rock bend spodobi – tudi mično damo. Snemanje spota je bilo nekaj posebnega, kajti ko smo prišli na prizorišče snemanje blizu Splita na Hrvaškem, smo ugotovili, da je bilo to nekoč vojno območje.

Tako se je snemanje spota za pesem, ki govori o ljubezni simbolično povezala s pokrajino, kjer so še nedavno nazaj potekali boji. Snemanje spota je potekalo pod taktirko mlade in nadarjene režiserke Marcele Zanki,” je povedal kitarist Boban Milunović.

O tem, da Stray Train uspešno prodira tudi na tuji trg govori dejstvo, da bodo spot za pesem “Heading for the Sun” na svojih spletnih straneh objavilo kar 9 najvplivnejših glasbenih portalov v Evropi: Stormbringer (GSA), Spaziorock (IT), Rock in Spain (ESP), Kaaoszine (FIN), Lords Of, Metal (NL), Grimm Gent (BEL), RAMzine (UK), Rockoverdose (GRE) in Horns Up (FR)

Druga plošča “Blues From Hell – The Legend of the Courageous Five” bo za slovenski trg izšla pri založbi Dallas Records v CD, LP in digitalni obliki. Stray Train pa jo bodo v živi različici prihodnjo soboto, 25. novembra 2017, predstavili na koncertu v Kinu Šiška.