Novi singel Letečih Potepuhov

Novi single: »Ni še prepozno«

Leteče potepuhe poznamo večinoma po iskrivih, zabavnih in hudomušnih besedilih, tokrat pa je zgodba v pesmi z naslovom “Ni še prepozno” malo drugačna, namreč skupina se s to pesmijo predstavi v zrelejši in resnejši luči na temo razočaranja in hkrati upanja nad današnjim svetom v očeh navadnega preprostega človeka. Po prvem singlu “Iščeš da ne najdeš”, s katerim so se vrnili na glasbene odre, bo to drugi single z težko pričakovanega novega albuma, ki naj bi luč sveta uzrl v začetku prihodnjega leta 2018.

Prav gotovo Leteče potepuhe vsi poznamo po znanih uspešnicah, ki smo si jih prepevali v davnih devetdesetih: “Bicikl”, ki humorno opisuje še danes vseprisotno krajo koles v Ljubljani in “Pojem blues” ob kateri je izginil vsak problem. V letu 2015 so se po 15 letih ponovno vrnili na glasbene odre, z odhodom pevca Klemena Tičarja pa so Leteči potepuhi v mesecu maju 2017 pridobili tri nove člane. Prvi je sveži novi pevec Aljoša Kunilo iz Pivke, ki s svojo pozitivno energijo suvereno in odločno zaseda in predstavlja mesto frontmana Letečih potepuhov. Preostala dva nova stara člana sta povratnika originalne primarne zasedbe, klaviaturist ter bobnar, brata Marko in Matjaž Ogrin iz Ljubljane. S prihodom nazaj v skupino sta prispevala k originalnosti že poznanih pesmi, predvsem pa obogatila zvočno sliko in podobo novih Letečih potepuhov. Z prihajajočega albuma je bil že predstavljen in predvajan prvi single “Iščeš da ne najdeš”, še s Klemenom Tičarjem, sedaj pa se fantje, v zaključni fazi snemanja, s producentom Janezom Križajem pripravljajo na izid albuma v začetku leta 2018.

S prenovljeno zasedbo so se prvič to poletje uradno predstavili na samostojnem koncertu v Klubaru, Kranj in Mestu mladih v Novi gorici, še letos pa jih lahko ujamete na koncertih: 24.11. blunout, Domžale in 22.12. Center mladih Koper!

Ni še prepozno za uživanje v novem singlu z Letečimi potepuhi!

Glasba: Dejan Došlo / Besedilo: Dejan Došlo / Aranžma: Leteči potepuhi