Napovednik za dokumentarni film: David Bowie ´The Last Five Years´

Dokumentarni film se bo poglobil v glasbenikove poslednje albume in borbo z rakom

David Bowie

Nepozabna glasbena zapuščina, katero je za seboj pustil David Bowie in njegovih zadnjih nekaj let življenja so predstavljeni v napovedniku za dokumentarni film z naslovom ´David Bowie: The Last Five Years´. Premiera filma bo na kanalu HBO 8. januarja, ko bi moral glasbenik praznovati 71. rojstni dan.

´The Last Five Years´ se bo osredotočil na glasbenikova zadnja dva albuma ´The Next Day´ ,´Blackstar in pa njegov oderski muzikal ´Lazarus´. V novem kratkem napovedniku se glasbenikovi prijatelji in sodelavci spomnijo na njegov poslednji izbruh kreativnosti, saj je nadaljeval z pisanjem in snemanjem, kljub temu, da je bil diagnosticiran za rakom.

4

Napovednik prav tako pokaže nekaj arhivskih posnetkov, fotografij in izsekov iz intervjujev. V enem izmed njih Bowie razloži eno izmed njegovih umetniških filozofij:”Vedno pojdite v vodo dlje, kot mislite da ste lahko v njej. In ko začutite, da se vaša stopala komajda še dotikajo tal, ste na pravem mestu, da naredite nekaj fantastičnega.”

Dokumentarni film je režiral Francis Whately, v njem pa se bodo pojavili: Tony Visconti, Ivo Van Hove, Toni Basil, Earl Slisck, Gail Ann Dorsey, Gerry Leonard, Carlos Alomar, Catherine Russel, Sterlinh Campbell, Zachary Alford, David Torn, Enda Walsh, Donny McCaslin, Marian Schneider in Robert Fox.