Jernej Zoran v duetu z Urško Baković predstavlja novo skladbo

Novomeški kitarist izjemno plodno glasbeno leto zaključuje s singlom Povej s spomladi izdanega albuma V svojem filmu. Večino komadov na aktualnem albumu je odpel sam, tokrat pa je mikrofon spet prepustil gostji. In spet je družbeno angažiran. Tokrat ne udriha po sistemu – spomnimo se samo sarkastičnih in pikrih Bruseljskih predpražnikov. Povej je »budnica človeštvu«, optimističen, pozitivno naravnan komad, ki nagovarja vsakega od nas. Pesem je zapela odlična kočevska pevka Urška Baković, ki smo ji že imeli priložnost prisluhniti v Jernejevem lanskem singlu Bodi to, kar si. Tudi novi singel ima vizualno podobo – Jernej je tokrat poskrbel za »karaoke videospot«, kot šaljivo pravi tako imenovanim »official lyric videom«.

Ustvarjalnosti dolenjskemu glasbeniku očitno ne manjka – spomnimo, prejšnji mesec je pod umetniškim imenom Ivansson izdal album Gotcha!, zbirko inštrumentalnih kitarskih rockovskih komadov, namenjeno tujemu tržišču. Jernej pravi, da so prve kritike iz tujine odlične.

Sicer je letošnjo koncertno sezono pripravil nekaj nastopov s svojim triom, za naslednje leto pa napoveduje oživitev Ministrstva resnice, svoje spremljevalne zasedbe, v katero je tokrat povabil Nino Radkovič, kitarista Marka Verbiča, basista Petra Jeniča in bobnarja Mira Tomšiča.