Noctiferia s Transnaturo na zadnjem Aritmičnem koncertu

Aritmja se poslavlja z Aritmičnim koncertom v studiu 1 na TV SLO

V petek 22. decembra ob 20ih vas Aritmija vabi v studio 1 na TV SLO kjer bo nastopila 15-članska postava razširjene zasedbe NOCTIFERIA z akustičnim projektom TRANSNATURA!

Gypsy, swing, etno in balkan v mračni atmosferi – mojstrska glasbena groteska!


VABLJENI!
Snemanje koncerta, ki ga bo režiral Aljaž Bastič, začnemo točno ob 20ih, zato je priporočljivo prit 15min prej.

Po 12ih letih se Aritmija in z njo vpogled v pestro sodobno glasebno ustvarjalnost na TV SLO poslavlja. Družili smo se ob dobri muziki tako na terenu kot v studiu kjer smo v okviru Aritmičnih koncertov, odprtih za javnost, v zadnjih letih posneli in arhivirali preko 50 izbranih domačih zasedb, ki karakterno krojijo pestrost glasbenega prostora od rocka, popa, punka in metala, preko elektronike do folka, jazza, bluesa in ostale akustike.
Neukalupljiva glasbena ustvarjalnost pa živi in se razvija na terenu – se vidimo na koncertih 🙂
Z multižanrskim in času primerno akustičnim koncertom bomo zaključili našo “aritmično ero” na TV SLO;

Aritmična ekipa z voditeljico Katarino Čas, lobotomistom Miho Šaleharjem in z izbranimi glasbenimi novinarji in publicisti kot so Luka zagoričnik, Gregor Bauman, Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Miroslav Akrapovič, Robert Šercer, Klavdija Kopina, Sandi Sadar Šoba, Terens Štader, snemalca Saša in Klemen Grmek ter urednica in scenaristka Maja Pavlin pa vam voščimo lepe praznike ter posluha in širine polno novo leto 😉

O TRANSNATURI:
Transnatura je akustičen podvig Noctiferie, ki z nenehnim glasbenim raziskovanjem in ustvarjalnostjo dokazuje kako razgibana in kompleksna je lahko metalska glasba. Ob svoji 20-letnici so presenetili z izjemnim, žanrsko nepredvidljivim projektom. Na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani so namreč zapriseženi težkokategorniki zagrizli v akustičen izziv ter se podali v slikanje mračne atmosfere v pestri paleti žanrov. Izbrane »jezne« pesmi zadnjih treh albumov so preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan, osnovno zasedbo pa razširili v pisano 15-člansko postavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko.
Transnatura je spomladi izšla na dvojnem vinilnem albumu, ki ga je zvokovno obdelal Janez Križaj, izšel pa je pri založbi Nika Records.
Če butučnega projekta Noctiferie niste ujeli spomladi na odru SNG Drame, imate tokrat eno redkih priložnosti.
Se vidimo v petek, 22. decembra ob 20ih na Aritmičnem koncertu 🙂

20 let NOCTIFERIE:
Korenine legendarnega slovenskega metal benda segajo v leto 1997, ko je Noctiferia v samozaložbi izdala prvo ploščo Baptism at Savica Fall in z njo začela gibanje black metal v Sloveniji. Drugi album Per Aspera, ki je leta 2003 izšel pri ameriški založbi, je prinesel Sloveniji ekstremni, tehnično dovršeni death metal, Noctiferii pa mednarodno prepoznavnost. Po eksperimentalni Slovenski morbidi (2006) in albumih Death Culture (2009) ter Pax (2014) jo danes uvrščajo v industrial metal. Na svoji poti je preorala vso Evropo, nastopala na številnih kultnih festivalih in samostojnih koncertih ter sodelovala in delila oder z velikimi imeni svetovnega metala, kot so Enslaved, Mayhem, Cannibal Corpse, Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Samael, In Flames, Hypocrisy in številni drugi. Kot prvi slovenski metal bend je leta 2015 nastopil na Kitajskem in se tja se po uspešni turneji vrnil letošnjo pomlad.
Po dveh desetletjih obstoja so se vodilni domači metalci lani spopadli z akustičnim izzivom in konec leta izdali šesti album Transnatura, s katerim rušijo kalupe žanrskih okvirjev saj ustvarjalnost nima meja.