Genialni posebnež King Krule bo februarja nastopil v Kinu Šiška

Mladi britanski posebnež s koncertom v Kinu Šiška

Genialni posebnež King Krule, eden najbolj edinstvenih glasbenikov in glasnikov mlajše generacije, nam bo s svojim prepoznavnim hripavim baritonom, jazzovsko eleganco in punk samosvojostjo na prvem nastopu v Sloveniji predstavil svojo novo ploščo The OOZ, po mnenju mnogih kritikov eno najboljših izdaj leta.

“Mojstrovina zagrenjene vizije enega najbolj fascinantnih živečih umetnikov.” Tako so na Pitchforku zaključili svoj hvalospev novi plošči Britanca Archyja Marshalla The OOZ, drugi, ki jo je pri XL Recordings izdal kot King Krule, in ji prilepili oceno 9/10 (za primerjavo: višjo so letos namenili le še albumu DAMNKendricka Lamarja!). Nič čudnega; z The OOZ je glasbeni posebnež propadlo ljubezensko razmerje prelil v dobro uro trajajoče tavanje po nasičenih, do potankosti izdelanih zvočnih scenografij, pri tem pa dosegel ustvarjalne višave, na katere je namigoval že z odličnimi EP izdajami in nato še dolgometražnim prvencem 6 Feet Beneath the Moon.

Ne glede na to, ali ustvarja kot King Krule, Zoo Kid ali pod lastnim imenom, ne glede na to, ali svoj čustveno razrvan glasbeni izraz potegne v temačne jazz, post-punk ali hip-hop globine, Archyjeva doživeta izvedba in značilno jezen bariton sta še vedno tako presunljiva, kot ko se je še kot najstnik prvič pojavil na sceni in presenetil tako kritike kot širšo javnost. Z medijsko zadržanostjo, menjavami imen in vlog – od pevca do multi-inštrumentalista do reperja do producenta – in sporadično pojavnostjo ta “razjarjeni Joe Strummer v razgretem prepiru z Billyjem Braggom, kot so ga opisali na The Guardianu, uspešno vzdržuje status enigmatičnega umetniškega genija, ki ga izjemno cenijo tudi svetovne zvezde, kot sta Beyoncé in Frank Ocean. Februarja mu bomo končno imeli čast prisluhniti v Šiški.

? VSTOPNICE V PRODAJI PREK SPLETA IN NA VSEH EVENTIMOVIH PRODAJNIH MESTIH
early bird (omejeno število): 20 €
predprodaja: 24 €
na dan dogodka: 28 €
d/š/u: 19,20 €