Koncert v spomin Danilu Kocjančiču in izid plošče

3. februarja 2018 se bomo z velikim koncertom v Areni Bonifika v Kopru poklonili Danilu Kocjančiču, enemu največjih avtorjev slovenske glasbe, ki se je podpisal pod številne glasbene uspešnice, kot so »Poišči me«, »Tina ne verjame«, »Anita ni nikoli«, »Pogum«, »Senca«, »Dober dan«, »Črta«, »Si še jezna name«, »Portorož 1905«, »Veter z juga«, »Amerika« in mnoge druge. Ob tej priložnosti bodo na odru ponovno skupaj zaigrali člani banda Danilo Kocjančič & Friends v sestavi Ladi Mljač, Jadran Ogrin, Matjaž Sterže, Zdenko Cotič in Mitja Stropnik, program pa bodo sooblikovali tudi nastopi številnih vrhunskih glasbenih izvajalcev iz Slovenije in tujine, ki jih je ustvarjanje Danila Kocjančiča tako ali drugače zaznamovalo. Med njimi velja izpostaviti Draga Misleja Mef-a, Slavka Ivančiča, Tulia Furlaniča, Marina Legoviča, Janeza Benčino Benča, Tinkaro Kovač, Rudija Bučarja, Matjaža Jelena, Tomaža Domicelja, Domna Graceta, Aleksandra Vinška in posebnega gosta, svetovno znanega DJ-a Valentina Kanzyanija, ki bo Danilovo zgodbo predstavil tudi v svoji interpretaciji.

Ob tej priložnosti bo izšel tudi album novih avtorskih uspešnic, s katerim se bo sklenilo še zadnje poglavje Danilove bogate in neponovljive glasbene zgodbe. Na njem bodo poleg hitov »Nisi prva, nisi zadnja« in »Daj, daj, daj«, ki jih je Danilo posnel skupaj z Danilo Kocjančič & Friends, posthumno izšle tudi »Moja Jana ne pada«, »Moje Laži« in »Elektrošok« (vse z Danilovim glasbenim prispevkom), kot tudi nekaj pesmi, ki so bile do danes zapisane zgolj na papirju. Ravno v teh dneh se zaključuje manjkajoči material, skladbo (remix) pa bo prispeval tudi Valentino Kanzyani.

Še nekaj o Danilu Kocjančiču

Začetki njegovega glasbenega ustvarjanja in delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni ena najpomembnejših in najpopularnejših zasedb v bivši Jugoslaviji, nato je glasbeno pot nadaljeval s skupinama Boomerang in Labirint ter zasedbama Prizma in Bazar. V devetdesetih je sodeloval s skupino Halo, kasneje pa se podpisal pod številne glasbene mega uspešnice za znana imena slovenske glasbe, med katerimi so Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona Furlan, Slavko Ivančič. Leta 2009 je pod njegovim vodstvom nastala tudi skupina Danilo Kocjančič & Friends, ki se je z nekoliko bolj rockerskim pridihom vrnila na odre in avtorsko glasbo ustvarjala vse do Danilove bolezni in prezgodnje smrti, 3. februarja 2013. Skupina je zadnjič nastopila v Športni dvorani Skala v Pivki, na koncertu ob 20. obletnici zasedbe Ana Pupedan, 17. novembra 2012.

Foto: Vesim Kajtazović