EIGTHBOMB – 10 LET IN 5. ALBUM

Praznovanje 10. obletnice skupine in izdaja 5. studijskega albuma

Slovenska skupina EightBomb ima za seboj pestro glasbeno zgodovino. Pod imenom EightBomb je začela delovati že leta 2005 vmes razpadla, a se nato ponovno in dokončno oblikovala leta 2008, ko sta se pevcu Juretu Lenarčiču in kitaristu Louju Jordaanu pridružila Matevž Perovšek na kontrabasu ter Urban Ropotar na bobnih.

Nov veter je prinesel tudi nove glasbene smernice, ki so bile drugačne od tradicionalnih (neo)rockabilly ali psychobilly zasedb. Njihov prepoznavni zvok je edintvena mešanica rockabilly glasbe in njenih podžanrov, ki ga nekateri označujejo kot (neo)rockabilly, drugi za psychobilly. Sami zase pravijo da igrajo rock`n`roll  »original not traditional«.
Kmalu so posneli svoj prvi album »Hemispheric«, ki uradno ni izšel, njihov prepoznaven zvok pa se je šele formiral  z allbumoma »Customized« in »Daytona Dynamite«, ki sta bila izdana pri založbi Street13. Skupini je končno uspelo narediti večji preboj na evropsko glasbeno sceno.

Z rednimi letnimi evropskimi turnejami so EightBomb v postali uveljavljena glasbena skupina in na eni od teh posneli svoj prvi »live« album z naslovom “Live At De Melkbus”.

Kmalu za tem je leta 2015 je zaradi srčne kapi nepričakovano umrl ustanovni član, avtor in idejni vodja skupine Lou Jordaan. Kljub šoku in čustveni praznini, so se preživeli člani odločili, da trud, ki so ga do tedaj vložili v skupino, ne bo zaman. Še naprej so ustvarjali, kot trio z gostujočimi kitaristi. Strune na kitari so trgali Andraž Bizjak, Mark Sprex in Lev Honsić, ki je pred kratkim postal tudi uradni član zasedbe.

Najnovejši album skupine EightBomb z naslovom »High Heeled Devil« je zadnji delček zapuščine prijatelja ter odličnega glasbenika in tekstopisca Louja Jordaana, s katerim so album tudi posneli.  Na eni od skladb pa je solo kitaro odigral Jeroen Haamers, pevec nizozemske skupine Batmobile.

Promocija albuma, ki bo izšel pri založbi Martin’s Garage bo v petek, 26. januarja v ljubljanskem Orto Baru.