Foo Fighters in Mastodon med prejemniki nagrad Grammy

Foo Fighters so na letošnji podelitvi nagrad Grammy slavili v kategoriji najboljše rock skladbe. Nagrado so prejeli za skladbo “Run”, katera se nahaja na zadnjem albumu skupine z naslovom “Concrete And Gold”, katerega so Foo Fighters izdali lansko leto.

V katergoriji najboljše rock skladbe so bili med nominiranci tudi Metallica (“Atlas, Rise!”), K. Flay (“Blood In The Cut”), Nothing More (“Go To War”) in Avenged Sevenfold (“The Stage”).

V kategoriji najboljša metal izvedba pa so slavili Mastodon s skladbo “Sultan´s Curse”, katera se nahaja na albumu “Emperor Of Sand”, ki ga je skupina izdala lansko leto.

Med nominiranci v kategoriji naboljše metal izvedbe so bili še August Burns Red (“Invisible Enemy”), Body Count (“Black Hoodie”), Code Orange (“Forever”) in Meshuggah (“Clockworks”).

Grammy nagrade se izvolijo na podlagi približno 13.000 članov organizacije Recording Academy v kateri so glasbeniki, tekstopisci, producenti in inžinirji. Za letošnje nagrade je bilo prijavljenih več kot 22.000 del. Za nagrade 2018 so morala biti dela izdana med 1. oktobrom 2016 in 30. septembrom 2017. Podelitev je potekala v dvorani Madison Square Garden v New Yorku.