PETER BENCE Z NOVIM VIDEOSPOTOM ZA SKLADBO „SOMEBODY TO LOVE“

OD KLASIČNE DO FILMSKE GLASBE, OD ROCKA DO POPA, OD BACHA DO MICHAELA JACKSONA IN SKUPINE QUEEN

Priznani madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence je izdal novi videospot za skladbo „Somebody To Love“ slovite skupine The Queen ravno danes, na valentinovo, ki ga je posnel pred 10 dnevi v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani! Njegova virtuoznost je prišla do skrajnega izraza, kar se lahko jasno vidi in sliši v novem spotu, ki je narejen v enem posnetku in odlično prikazuje Benceja v dobesedno najboljši luči, saj je ta bila delo slovenskega in svetovno priznanega lučnega oblikovalca Črta Birse (2Cellos, Dubioza Kolektiv idr). Na koncu videospota je skladba tudi pospremljena s stoječimi ovacijami prisotnega domačega občinstva v razprodani dvorani, ki ga je Bence z neverjetno virtuozno in privlačno različico te skladbe skoraj katapultiral na noge in v gromoglasen aplavz.

Vstopnice za koncert v okviru Festivala Ljubljana, ki bo 5. 7. v ljubljanskih Križankah pa tudi že gredo za med, saj je razprodanega že pol prizorišča, in to kar skoraj 5 mesecev pred koncertom! Zato vam svetujemo, da pohitite z nakupom, saj so vstopnice že v prodaji na blagajni Festivala Ljubljana v Križankah ter na www.eventim.si in na vseh njihovih ali pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji. Festival Ljubljana tudi slovi kot največji, najstarejši in je eden od najpomembnejših festivalov tako v Sloveniji, kot tudi v širši regiji. Bencejev koncert bo prav gotovo prepoln entuziazma in energije, ki jo mladi madžarski pianist in skladatelj, ki šteje rosnih 26 let, prinese na sleherno koncertno prizorišče na svetu.

Peter Bence je prava internetna senzacija zadnjih let, saj je s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in avstralske zvezdnice Sie na Youtube in Facebook kanalih zbral že več kot 250 milijonov ogledov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe po celem svetu. Tako njegove nastope spremlja tudi več desettisoč ljudi. Samo lani je nastopal na štirih celinah v več kot 20 državah.

 Peter je začel igrati klavir že, ko je bil star dve leti, ko je »na uho« na pianinu njegovih starih staršev igral melodije iz svojih najljubših risank. Kot sila nadarjen otrok se je že pri petih letih začel izobraževati na glasbeni šoli v svojem rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Debrecenu.

Svojo prvo skladbo, v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina, je napisal ko je bil star 7 let, pri enajstih pa je že posnel svoj prvi solo album. Že v najstniških letih ga je pritegnila filmska glasba. Med poslušanjem opusa skladb Johna Williamsa, priznanega skladatelja filmske glasbe, se mu je odprl povsem nov glasbeni pogled na svet in ga navdihnil za raziskovanje lastnega glasbenega jaza.

Svojo klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu v Združenih državah Amerike, kjer je svojo virtuoznost in izvirnost izrazil v mnogih glasbenih žanrih, še posebej filmskih, a nedvomno je bilo slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

 Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Leta 2015 pa je njegova različica Jacksonove skladbe »Bad« na YouTube kanalu le v nekaj dneh bila deležna več kot 10 milijonov ogledov in tako je le-ta postala spletni video hit. Danes si je vse Petrove videoposnetke (YouTube + Facebook) ogledalo že več kot 250 milijonov. 

Petrovi koncerti so paša za oči in za ušesa. V to se se prepričali vsi tisti, ki so v zadnjem letu obiskali koncerte v več kot 20-tih državah na štirih celinah. Kot tudi vsi tisti, ki so ogledali njegove nastope, ki jih je odigral za nekatere novičarske in druge spletne portale ter radijske postaje (BBC, the Ellen DeGeneres Show’s website, Buzzfeed, 9GAG, Classic FM, Iheart Radio or Billboard). Njegov debitantski album, na katerem bodo predstavljene nekatere njegove najboljše priredbe in avtorske klavirske skladbe, namerava izdati ob koncu letošnjega leta. 

Vstopnice za koncert v poletnem gledališču Križanke v Ljubljani so na voljo na blagajni Festivala Ljubljana in vseh Eventim prodajnih mestih, tudi prek spletne strani www.eventim.si.