Vagabunda v studio

Po nekaj nastopih v letošnjem letu se duo Vagabunda ponovno odpravlja v studio. Tokrat bosta Jure in Matevž svoje pesmi zaupala priznanemu producentu Dragu Popoviču (MI2, Big Foot Mama). Prvi dan snemanja bo v ponedeljek, 26.2.2018.

Kar nekaj časa je minilo od zadnjega Vagabunda glasbenega zapisa. To je bil njun prvi album imenovan Open. Takrat je, ob taktirki Mateja Gobca (Laibach), nastalo osem pesmi, ki so našle svoje mesto na vinil ploščah. Na albumu sta poleg dueta sodelovala tudi bobnar Gregor Bregar (ex Divji Kojoti) in Boštjan Uršič (ex Astrid Lindgren). Na tem albumu smo lahko slišali tudi štiri single: BROKEN BONE, BUBBLEGUME, MY FIRST BLUES XMAS in HEART GOES AWAY. Vse te pesmi lahko najdete na youtube linku (spodaj) in si pogledate tudi pripadajoče zabavne videospote. Ostale pesmi z albuma sta Jurca in Pavčnik prihranila izključno za kupce njunega izdelka in niso zaplavale v širšo javnost. Če si želite nekaj več, si lahko še vedno priskrbite svojo kopijo Open preko maila duovagabunda@gmail.com.

Skrajni čas je že, da se Vagabunda ponovno podata v studio. Zaradi neprekinjenega koncertiranja sta se odločila, da bosta album snemala v dveh delih. V ponedeljek, 26.2.2018, bosta pričela z delom na dveh komadih. Prvi, že nekajkrat napovedani, je Annie More, ki ste ga nekateri slišali v živo, ko ga je band slavnostno predstavil v trzinski Zip Bazi. Pesmi sta Vagabunda hotela dati občutek živosti in tako sta jo predihala tudi na drugih živih nastopih. O drugem komadu pa duet še molči.

V studio se tokrat z duetom odpravlja tudi ritem sekcija Vagabunda. Na bobnih se bo ponovno pridružil Gregor Bregar, na basu bo tokrat prvič z njima Gregor Stamenovič (Space Unicorn On Fire). Vagabunda vam še sporočata, da dogajanje v studiu lahko spremljate na spodnjih naslovih:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Vagabunda.band/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/duovagabunda/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCXXTXzifKSzvuK8KO0Ez1Zw

BANDCAMP: https://vagabundaband.bandcamp.com/

TWITTER: https://twitter.com/DuoVagabunda