Slavko Ivančić predstavlja novi single

Legendarni primorski pevec Slavko Ivančić predstavlja novi single »Vse je v glavi«, ki napoveduje njegov novi album Med valovi in oblaki. Eden najprepoznavnejših glasov v slovenski zabavni glasbi z novo pesmijo predstavlja novega Slavka Ivančića, ki je zaživel po nesreči in s skladbo »Vse je v glavi« pove kaj in kako razmišlja o življenju danes.

Po hudi prometni nesreči v kateri je utrpel hude poškodbe glave je Slavko preživel mesec v komi in pet mesecev bolnišnice ter s svojo vztrajnostjo pri rehabilitaciji dokazal, da bo presegel temačne napovedi. »Po dogodku sem dokazal in pokazal kakšen sem kot karakter, saj je bilo najbolj pomembno preživeti.« se spominja nesreče »Starega Slavka ni več. Ta je pa drugi Slavko Ivančić. Človek, ki ogromno pomaga ljudem«. Besedilo nove pesmi je nastalo pod peresom priznanega ustvarjalca pesmi Leona Oblaka, ki je tudi dobri Slavkov prijatelj. »Leon je skozi svoja besedila potrdil kaj misli o meni in kakšen človek sem nasploh. Zelo sem doživel njegova besedila, ki so bila pisana samo zame«.

​Slavko Ivančić je svojo glasbeno kariero začel l. 1973 v rojstni Crikvenici, kjer je osnoval klapo Crikvenica, in glasbeno akademijo končal na Reki. Od leta 1980 živi v Portorožu, prav takrat se je tudi za dve leti kot vokalist pridružil skupini Faraoni, kasneje v 80′ pa skupini Bazar. Nato je za nekaj let odšel v tujino s skupino Casino Band. V 90′ je bil zopet član Faraonov, po letu 2000 pa se je odločil za samostojno kariero z zmago na MMS s skladbo ‘Črta‘ Danila Kocjančiča in Draga Misleja. Poleg uspešne pevske kariere pa je tudi glasbeni pedagog in pianist.

Poznan kot odličen pevec, ki je v svoji dolgi in uspešni glasbeni karieri nanizal številne zimzelene uspešnice kot so: ‘Ne bom pozabil na stare čase’‘Sem takšen – ker sem živ‘, ‘Poišči me’, ‘Dober dan’, ‘Tina‘, ‘Nisem jaz‘, ‘Si še jezna name‘ in ‘Črta‘, ki jih še vedno prepeva njegovo zvesto občinstvo. Večkrat je nastopil in zmagal na festivalu Melodije morja in sonca, leta 2003 z večno, nepozabljivo in, kot jo je komentiral veliki Mojmir Sepe, skladbo za naslednjih 100 let: ‘Ko mene več ne bo‘. Ob 25. obletnici festivala MMS je prejel priznanje kot pevec, ki je največkrat zapel nagrajene skladbe, od leta 2009 pa deluje tudi kot umetniški vodja festivala Melodije morja in sonca.