THeWET predstavljajo novo skladbo

Intervencija ‘kriva’ za naslov skladbe

Škofjeloški funk, reggae, ska, hard rock crossover ljubitelji posebnosti THeWET predstavljajo nov avdio in video izdelek – single in videospot ‘Požar na Kidričevi’.

Naslov skladbe z njeno vsebino pravzaprav nima povezave. THeWET s Požarom na Kidričevi sporočajo, da je vsak svoj individuum, da vsak živi svoje življenje in odloča o svoji poti; seveda z za njih konkretno dozo pozitive in uživanja življenja. Tudi videospot so THeWET posneli z vsebino skladbe v mislih: spot vas popelje vse od Italije do Ljubljane, kjer je na njihovih koncertih nastala večina materiala, ki pa so ga obogatili s sproščenostjo njihovega vsakdana in življenjskimi spodrsljaji.
In naslov? Ta je prišel spontano. Ravno, ko so skladbo končali in na vajah odigrali tako, kot so si zamislili, je Martinu, bobnarju in gasilcu, zapiskal pozivnik s sporočilom Požar na Kidričevi cesti. Martin je odletel na intervencijo, požar so pogasili, delovni naslov skladbe pa je postal tudi uradni naslov.

THeWET so pred dvema letoma izdali prvenec ‘Trip to Boston’, lani obeležili 10. obletnico in 4. obletnico današnje postave ter predstavili dve novi skladbi (‘Funkolač’, ‘Blue Lizard’). V letošnjem letu je spet čas za novosti: najprej skladba ‘Požar na Kidričevi’, kateri pa bodo sledile še druge.
Družbeno kritični, sproščeni in mladostno brezbrižni THeWET še naprej ustvarjajo prvovrstno mešanico glasbenih žanrov, ki pa jih možje svojevrstno mešajo v lasten glasbeni izraz.

Videospot ‘Požar na Kidričevi’ so THeWET pretekli konec tedna predstavili v domači Škofji Loki in njegov izid pospremili s koncertom, v prihodnjem mesecu pa jih lahko ujamete še na naslednjih odrih:
6.4. Menza pri Koritu, Ljubljana
13.4. Zip baza, Trzin
14.4. MKC Krško, Krško