Hamo & Tribute 2 Love predstavili videospot za uspešnico »Ona Gre«

Hamo & Tribute 2 Love predstavili videospot za uspešnico »Ona gre«, posnet v eni sami sekvenci!

Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo sveži videospot za novi single Ona gre. S to melanholično pripovedno skladbo fantje nadaljujejo potovanje po sivih odtenkih rožnate in zablodah lubezni. Protagonist, zapleten v razmerje z dekletom, uvodoma razkrije njeno prevaro, nezvestobo, nato pa – očitno ob povabilu k bigamiji – prepeva o lastni nezmožnosti bivanja z izvoljenko v »množini«. Kot vsak pravi moški namreč hrepeni po romantični »dvojini«. V mislih se vrača v sladko obdobje nevednosti, ko se mu resnica še ni razkrila.

Novi single so fantje opremili s filmofilskim videospotom, ki so ga posneli v eni sami, neprekinjeni sekvenci. Kamera nas vodi od enega do drugega člana skupine, zastaja ob pogledu na inštrumente, vmes pa se poigrava s fotografskimi triki, ki spominjajo na mojstra Hitchcocka. V ozadju odseva podoba »nje, ki gre«, kamera sledi njenemu sprehodu skozi spomine, medtem pa predmetni svet izginja v neznano.

Na snemanje zahtevne sekvence so se pripravljali tri dni, sodelovalo pa je kar 20 sodelavcev produkcijske hiše Idejalisti in še stalna ekipa benda. Na lokaciji so najprej še enkrat posneli skladbo v živo, saj se ekipa Hamo & Tribute 2 Love nerada pred kamere postavlja s playbackom. Blues se igra v živo in to so tudi storili.

Zvok je zabeležil Drago Popovič, ki se tudi sicer podpisuje pod zvočne izdelke plemena Hamo & Tribute 2 Love. Režijsko taktirko je vihtel uveljavljeni režiser Nikolaj Vodošek, ki je že sodeloval z bendom pri kultnem spotu za komad Gospa Magister, direktor fotografije in koproducent je bil Lev Predan Kowarski, za luč pa je poskrbel David Andrej Francky.

Po odlični lanski sezoni, v kateri so nanizali rekordnih 46 nastopov, Hamo & Tribute 2 Love nadaljujejo s koncertno turnejo. Včeraj, ob otvoritvi ORTOfesta, so razpodali kultni ljubljanski ORTObar. Tudi tokrat so predstavili vrhunski blues rock, ki so ga izoblikovali v dolgih letih koncertiranja.

Hamo & Tribute 2 Love se kmalu vračajo tudi na velike poletne festivalske odre: 20.4. – Festival čokolade Radovljica, 23.06. – GorA RockA, Prapetno brdo, 07.07. – KKŠ SummerBreak, 04.08. – CASTLE, Kolpa music festival in 18.08. – MotorCity festival, Tolmin.

WEB: www.tribute2love.si

FB: www.facebook.com/Tribute2Love

YT: www.youtube.com/user/Bluesmiss

Foto: Marko Alpner