Zgrešeni primeri Zablujene generacije v Orto baru

Festival Ortofest vsako leto poskrbi za raznovrstne glasbene okuse v katerih lahko vsako glasbeno uho najde kaj zase. 5.4.2018 je bil rezerviran za slovensko dinamiko z zasedbama Zgrešeni primeri in Zablujena generacija.

V skoraj polni večji dvorani se je zbrala pretežno mlajša populacija željna dobre zabave. S koncertom so nekaj čez 21:30 uro pričeli Zgrešeni primeri. Punk´n´roll zasedba, kot so se imenovali, v sestavi Janko Rošelj, Robi Glač, Luka Mavrič in Pavel Uršič so na prvo žogo začeli z dinamičnim ogrevanjem zelo razpoložene publike. Z zanimivo in slušljivo kombinacijo punk rocka in na trenutne funk glasbe so se sprehodili skozi svoj repertoar skladb in lahko jim čestitamo za dobro izpeljan nastop. Oder so nato prepustili Zablujeni generaciji. Dolgoletne punk rock zasedbe z preverjenim pedigrejem ni potrebno posebej predstavljati. V diskografiji imajo že 6 albumov, tako da je kilometrina ter s tem uigranost že znana. Skozi svojo listo skladb so se sprehodili ob bučni podpori razigrane publike. Mogoče manjša opazka na predolge govore med skladbami, kateri mogoče za punk zasedbo niso potrebni, drugače pa njihovega nastopa ne gre grajati.

Včerajšnji skupini sta pokazali kje se tovrstne skupine najbolje počutijo. Klubska scena jim je enostavno pisana na kožo. In kje se bolje dokazati kot v Orto baru?

Set lista Zgrešeni primeri: 1. Adam, Eva in raj, 2. Podgane, 3. Misliš na vse, 4. Mi smo tisti, 5. Šef, 6. Kdo je kriv?, 7. Kaku si kej?, 8. Račun, 9. V najlepše dni, 10. Dilema, 11. Vljudno vabljeni, 12. Manjka, 13. Načrt, 14. Razlike, 15. Hidroelektrarna, 16. Mi

Set lista Zablujena generacija: 1. Gremo drugam, 2. Totaln debil, 3. Pobegli vlak, 4. Imam vse, 5. Men ni dolgcajt, 6. Ali nije to još gotovo, 7. Egotrip, 8. Kdo hoče plesati z menoj, 9. Upornik brez razloga, 10. Exstrasupermegafakinnujno, 11. Čas ustavil bi, 12. 090, 13. Metulj, 14. Patricija, 15. Pozitiv vabrejšan, 16. Razdalja, 17. Moja Liza, 18. Tu mač, 19. Mi smo stare pizde

Foto: Marko Alpner