Aprila so na mariborskem Štuku potekali predizbori glasbenega natečaja Šourock, ki ga letos že petnajstič organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru. V finale, ki bo 8. maja, so se uvrstili Pyroxene, Attic Mist, Spotless Minds in ViaEntropia.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalcem so zagotovljeni nastopi na prireditvah Lampiončki 2018, Festival Lent (Mladinin oder), v studiu Glas podzemlja, zanje pa bomo v sodelovanju z Go Up Production organizirali še 5 klubskih koncertov. Letos prvič nagrajujemo tudi zmagovalno skupino po izboru občinstva – ta bo nastopila na junijskem open-air festivalu mariborske alternativne glasbene šole KUD Coda, ki se bo pod imenom (Z)mešani festival odvijal na terasi kluba Satchmo.

Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Marko Furek, Marko Soršak – Soki, Laura Pešak, Martin Bezjak in Rebeka Kopčič, ambasador natečaja pa je Jure Longyka, priznani radijski voditelj, glasbeni urednik, napovedovalec in novinar.

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji odlikujejo predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki.

Na finalni prireditvi, ki bo potekala 8. maja (prav tako na Štuku), bodo poleg finalistov nastopili tudi lanskoletni zmagovalci natečaja Blue Town’s Radio.