God is an astronaut se vračajo na oder Kina Šiške

Z novim avdiovizualnim spektaklom se v Šiško vrača irska zasedba God Is An Astronaut.

Velikani instrumentalnega post rocka, ki so že večkrat napolnili Kino Šiška, nam bodo predstavili sveži osmi studijski album Epitaph, po mnenju Distorted Sound že resnega kandidata za ploščo leta.

Nova plošča Epitaph, ki je aprila izšla za založbo Napalm, je v primerjavi s predhodnicami morda za odtenek bolj melanholična oziroma temačna. Nič presenetljivega, če vemo, da sta jo ustanovna člana zasedbe God Is An Astronaut, dvojčka Kinsella, posvetila bratrancu, ki je nedavno tega umrl pri le sedmih letih. V tragediji je bend našel navdih, da je stopil izven svoje cone udobja, v svoj dodelan zvok vpletel elemente shoegazea, doom metala in klasične glasbe ter tako posnel eno svojih najbolj razgibanih plošč do zdaj.

Kot smo se lahko že večkrat prepričali v živo, nastope God Is An Astronaut ne odlikuje le odlična izvedba, temveč tudi osupljivi vizualni učinki, ki še ojačajo koncertno izkušnjo. Bend, ki se vztrajno približuje dvema dekadama obstoja, z razlogom ob zasedbah, kot so Godspeed You! Black EmperorMogwai in Sigur Rós velja za eno vodilnih imen v žanru, zato komaj čakamo, da nas oktobra ponovno obišče.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.