Los Ventilos presenečajo z novim videospotom

Začetki ljubljanskih rockerjev segajo v prelom tisočletja, ko so nam postregli s svojo najbrž največjo himno ‘Ne gledam nazaj’. Sledila so leta ustvarjanja in koncertiranja, z vmesnimi časi, ki jih poznate po naslovih ‘Lojze’,‘Vanilija’ in ‘Stik’. Do danes so izdali štiri studijske albume; zadnjega ‘#aveš’  so izdali v lanskem letu in z njim obeležili svojo 15. obletnico. Iz albuma so nanizali single ‘Čas’‘Pod črto’‘Kako naj dokažem’ ter ‘Svet na rami’. Album so začinili tudi s predelavo nekaterih svojih starejših pesmi ter za mikrofon povabili Tomija iz SiddharteTokca iz Dan D ter Grego Skočirja iz Big Foot Mame.

V drugi polovici 2017 so že pričeli s pisanjem novega materiala in se v začetku 2018 podali v studio, kjer že ustvarjajo naslednji album. Prvi single, ki ga predstavljajo, je skladba ‘Bolj počasi’, v katerem glavno vlogo prevzema želja po tem, da bi upočasnili čas. Za skladbo so posneli tudi videospot. V videospotu vidimo akrobacije Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics.

Snemanje je potekalo v Studiu 7, na snemanju pa se jim je pripetila tudi zabavna nesreča – zaradi prekomerne uporabe megle so sprožili požarni alarm in zadnji hip preklicali intervencijo.

Za besedilo nove skladbe je poskrbel Martin Lunder, pod aranžma pa so podpisani Los Ventilos sami in Jernej Kržič.

Produkcijo spota je prevzel Matic Veber, režijo in post produkcija pa je delo Jovana Botasa.