Večer indie rock glasbe v klubu Kurzschluss

Britanska indie rock zasedba Editors ni neznanka na slovenskih tleh. Nazadnje so v Ljubljani nastopili decembra 2015 v Kinu Šiška. Izredno produktivna skupina je v svojem 16 letnem obstoju izdala šest albumov. Zadnjega z naslovom “Violence” so izdali 9. marca letos pri založbi PIAS recordings. Na istoimenski turneji so se 31. maja ustavili tudi v ljubljanskem klubu Kurzschluss.

Uvertura z BO!

Ogrevanje je prevzela obetavna slovenska rock zasedba Bo!, ki trenutno pridno promovira njihov tretji album KingKong, katerega so posneli v navezi z producentom Dejanom Radičevićem. Odličen nastop zasedbe Boštjan Meh (vokal), Robi Kugler  (kitara), Jurij Žohar (bas) in Gregor Horvat (bobni) je bil prijetna uvertura za nastop zvezd večera. Fantje so se očitno resno lotili zadeve saj zvenijo izredno prepričljivo in uigrano, tako da jim za njihov nastop lahko čestitamo.

Pričakovani Editors

Bo! so na odru zamenjale zvezde večera Editors in s skladbo Cold značilno otvorili njihov nastop. Publiki v klubu Kurzschluss je očitno zasedba dobro znana, saj niso potrebovali veliko časa za začetek navdušenja. Zasedba Tom Smith (vokal, kitara, piano), Russell Leetch (bas, sintetizator, back vokali), Ed Lay (bobni, tolkala, back vokali), Justin Lockley (kitara), Elliott Williams (klaviature, sintetizator, kitara, back vokal) je z novim albumom Violence komajda še prepoznavna njihovim post-punk prvinam v njihovem prvem albumu The Back Room. Ampak ne v negativno smer. Zasedba se je z albuma v album razvijala v raznolikih glasbenih smereh in kakor smo lahko videli na koncertu izredno dodelala svoje nastope in izvedbe. V odličnem koncertu seveda prednjači njihov front man Tom Smith, ki s svojo dinamiko močno spominja na nastope zasedbe Depeche Mode, kjer podobno delo opravlja Dave Gahan. Največ sklad so seveda pričakovano odigrali z aktualnega albuma, kateri je očitno pri slovenskih poslušalcih dobro sprejet.

Zmotila je mogoče dokaj nizka udeležba koncerta, kar je bilo negativno presenečenje glede na dokaj nizko ceno kart v preprodaji (18 €). Kaj je temu pripomoglo težko rečemo, ampak glede na to, da Editors v tujini napolnijo konkretne dvorane in festivalske prostore, smo pričakovali polno dvorano. Kljub temu so Editors ne glede na to, oddelali svojo vlog odlično in pohvale vredno. Pohvalimo pa tudi zelo soliden zvok koncerta, saj so bile vse pozicije razločne in primerno glasne.

Zasedbi Editors očitno energije še ne zmanjkuje in z veseljem pričakujemo v katero smer bodo zavili pri naslednjem albumu. Do naslednjič…

Fotogalerija BO!

Fotogalerija Editors: