Danes se v Mariboru začenja šestdnevni (Z)mešani festival. Velika mera dobre (slovenske) glasbe, kanček poezije in komedije ter ščepec izobraževalnih vsebin so glavne sestavine, ki so jih v KUD Coda zmešali v prvi (Z)mešani festival. Skupaj z mladimi iz KUD Coda bodo medgeneracijsko in kulturno bogat festival soustvarjali družbeno prezrti in neuveljavljeni glasbeniki, kreativci raznolikih kulturnih sfer in uveljavljena imena glasbene scene.

 

Šestdnevni brezplačni festival bo potekal med 5. in 10. junijem na terasi Jazz kluba Satchmo v Mariboru. Vsebinsko dodelani zmešnjavi, v kateri bodo poleg številnih sodelujočih nastopili uveljavljeni Leonart in The Sticky Licks, bodo znana imena glasbene scene v okviru inovativnih motivacijskih govorov Smart tok skušala navdušiti za ustvarjanje glasbe. Svoje misli in nasvete bodo z mladimi delili Gašper Šantl, 6PackČukur, Maja Založnik in Gregor Stermecki.

Festival bo izveden tudi v sodelovanju z društvom Ekologi brez meja, ki so nacionalna zero waste organizacija za Slovenijo. Namen je zmanjšati količine odpadkov in jih čim več ločeno zbrati. Festival je s sklenjeno zero waste zavezo že pridobil naziv Prireditev z manj odpadki. V primeru, da bo ločeno zbranih odpadkov več kot 90 odstotkov, sledi še naziv Zero waste prireditev. Organizatorji so poskrbeli tudi za urejen dostop gibalno oviranim obiskovalcem, da bodo nemoteno in z veseljem spremljali dogodke. Častno pokroviteljstvo festivala je prevzel župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec.

 

 

Splet: FB dogodekhttp://www.zmesani.si/