ETHNOTRIP predstavlja avtorski prvenec “Preden se zdani”

Ethnotrip, zasedba ki navdih za (po)ustvarjanje glasbe sicer črpa iz zakladnice ljudskega glasbenega izročila Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije, je stopila korak naprej in po dveh ploščah priredb izdala svoj avtorski prvenec Preden se zdani.

Predstavili smo vam že zadnji singel, ki je napovedal izid albuma, o katerem nam je pevka Tjaša Šimonka povedala:”Po dveh izdanih zgoščenkah, ki sta vsebovali priredbe ljudskih pesmi, smo se odločili, da je čas, da pustimo svoj pečat na glasbeni sceni, in se lotili lastnih, avtorskih skladb. Težko bi našli rdečo nit vseh komadov. Ker po našem dojemanju namreč eni zvenijo bolj kot dan, drugi pa kot noč, smo dali zgoščenki naslov Preden se zdani, ki po zajame vzdušje celotne zgoščenke.”

Besedila za 12 pesmi so prispevali uveljavljeni pisci Marko Kočar, Feri Lainšček, Štefan Kardoš, Jasna Jurkovič in Mojca Šipek, glasba pa je delo vseh članov zasedbe. Producent albuma je Dejan Berden, s katerim je Ethnotrip sodeloval že pri plošči Kdo bo pil iz bistrega studenca? (Celinka, 2016)

 “Kaj se dogaja Vsako noč, ko mesto spi in kakšna mistika je v zraku na Kresno noč, Preden se zdani?Kako je Odeta v plašč noči ljubezenska avantura dveh oseb in kako zveni, kadar oseba ostane še kar naprej Sama, ter zakaj le Veter šumi? In komu špilamo? Tebi špilamo, dragi poslušalec, ki se boš odpravil na naš glasbeni trip,” še dodajajo člani zasedbe, ki v devetih letih delovanja niza uspeh za uspehom na področju ohranjanja in poustvarjanja etno glasbe.

Ethnotrip so:
Tjaša Šimonka – vokal
Miha Kavaš – violina
Aleksander Varga – bas kitara
Primož Kramberger – klavir
Tomi Došen – tolkala

Predstavitveni koncert ob izidu albuma se bo zgodil 5. oktobra 2018 v murskosoboškem Gledališču Park. Zasedbi se bodo na odru kot gostje pridružili vsi glasbeniki, ki so sodelovali pri projektu – Dejan Berden, Vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, David Kreslin in Aljaž Gyurica.

http://www.ethnotrip.si