Izštekanih 25 v Kino Šiška – 25. obletnica legendarne radijske oddaje

Izštekani letos praznujejo četrt stoletja! Legendarna radijska oddaja Vala 202 bo obletnico pospremila z ekskluzivnim koncertom Izštekanih 25 v Kinu Šiška 4. decembra 2018 ob 20. uri. Obljubljajo slavje, zazrto v prihodnost, polno preobratov, presenečenj, prepletanj, sodelovanj. Z izvajalci, ki sprejmejo izštekani izziv s srcem in brez zadržkov. Z glasbo, ki je ne morete slišati nikjer drugje.

Izštekanih 25 bo že šesta velika decembrska izdaja te oddaje. Po dvajsetletnici z naslovom Izštekanih 20, ko so na velikem koncertu sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert v prihodnjih letih ustalil pod imenom Izštekanih 10.

Lanskoletni Izštekani s Siddharto in gosti.
Foto: Alan Orlič Belšak

Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti.

 

 

 

Vsakič se je v odmevnem, razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

Avtor in voditelj oddaje Jure Longyka. Za letošnjo obletnico napoveduje nepozaben koncert.

Vstopnice za Izštekanih 25 so že na voljo tukaj.

Jesenski gosti Izštekanih

Lara Jankovič 

“Povabila vas bom na popotovanje, na odkrivanje. Tako kot sem sama s predstavami in ploščami odkrivala glasbene zvrsti in sebe kot interpretko.”

18. septembra 2018 bo Izštekane obiskala igralka in šansonjerka Lara Jankovič. Poleg zadnjega albuma Kako diši svoboda, kakšne barve je mir bo z gosti predstavila prerez skozi svojo dobri dve desetletji dolgo glasbeno pot.

 

 

 

Nude 

16. oktobra 2018 se bodo v sklopu praznovanja svoje petindvajsetletnice prvič izštekali celjski pop-rock prvaki Nude. Izštekali bodo svoje največje uspešnice in pripravili tudi kakšno presenečenje.

Elvis Jackson 

13. novembra 2018 bodo v nove zvočne razsežnosti zapluli ajdovski punkrockerji Elvis Jackson. Z gosti bodo obogatiti svojo glasbo s pihali in trobili.