Ko na dušo pihne Mario Biondi

Soul – jazz ekstaza v Cvetličarni

Mario Biondi ni novinec na naših odrih. Dve leti po osvojitvi Kina Šiška, kjer je popolnoma prevzel poslušalce, se je vrnil v Ljubljano in na nedeljski veče,r 7.10.2018, dvignil zastavico za štart nove sezone Musicology Barcaffe Sessions.

Prav Musicology Barcaffe Sessions so s preteklo sezono dokazali, da se izbire nastopajočih lotevajo resno. Gosti so skrbno izbrani in navdušujejo s svojo kvaliteto. Dokaz za to je bil vrhunski koncert Gregorya Porterja v Cankarjevem domu in koncert zasedbe Incognito v Cvetličarni. Prav tako je že prvo ime nove sezone napovedovalo odličen koncert.

Mario Biondi je ob bučnem aplavzu na oder napolnjene Cvetličarne stopil ob 21:30 uri. Ob spremljavi petčlanske zasedbe je koncert začel z dinamično jazz skladbo A Handful of Soul in s svojim glasom takoj kupil občinstvo. Skozi koncert 22ih skladb nas je sprehodil dinamično. Set lista je nihala med čustvenimi soul skladbami, med katerimi najbolj pride do izraza večna značka primerjave z edinstvenim Barryem Whitom in dinamičnimi kombinacijami jazz – funky skladb. Mogoče se mu primerjava z omenjenim dela manjša krivica, saj je Mario dokaj edinstven in ne sledi striktno skladbam Barrya. Nepoznavalci italijanskega jezika smo bili med njegovimi nagovori med skladbami prikrajšanji za zabavne vsebine. Je pa za popestritev med skladbami poskrbel tudi s simpatičnimi iskanji primernih angleških izrazov.

Mario po svojem repertoarju skladb potuje po čustvih poslušalcev. Njegov glas z velikim razponom gre preko vsej meja neponovljivih globin, pa vse do višjih tonov, ki jih postreže brez težav. Njegova mojstrska spremljevalna zasedba je odlično uigrana. Vsakemu posamezniku v bendu je v skladbah dovoljeno, da se izkaže s svojim solo vložkom in veselje je opazovati kako homogeno deluje celotni sestav. Težko najdemo napake v koncertu ta večer. Tudi zvok je bil kvalitetno naravnan. Pohvalimo tudi izbiro Cvetličarne za koncert, saj se zdi, da Mario na klubskem odru postane še bolj domač s publiko, ki mu ob njegovih skladbah je iz rok. Odlično zna zaigrati na strune čustev in na momente s svojim globokim glasom hipnotizira poslušalce. Večer 22ih skladb je zaključil s skladbo Rivederti in nas ni pustil lačnih kvalitetne glasbe.

Mariu se lahko zahvalimo za odličen koncert, organizatorju pa za izbiro. Serija tokratne sezone se na naših tleh nadaljuje s koncertom zasedbe Knower 3.11. v Kinu Šiška, isti oder pa bo 2.12. zavzel še Keziah Jones. Nikakor ne bomo zamudili!

Do naslednjič, Mario Biondi.