Deadly Smile nam za jesenske dni pošiljajo tretji singel, počasno skladbo Broken dove

Deadly smile je mladi novomeški band, ki pa ima za sabo že kar nekaj kilometrine. Sprva tandem v postavi Nejc Smodiš in Marko Mitrič, je s pridružitvijo Urbana Maloviča in Luke Pateja postal četverec. Zasedba je pred dnevi izdala že tretji singel – Broken dove.

Prvi singel Inside my head, ki je postal Popevka tedna na Valu 202, je z uspehom in odzivom javnosti presenetil avtorje. Izhajajo namreč iz podtalja kreativne glasbene scene, v kateri do začetka sodelovanja s producentom Borutom Antončičem niso bili vajeni ustvariti komercialno tako uspešnih skladb. Tudi drugi singel Although, skladba o notranjem nelagodju, je bil odlično sprejet.

Za tretji singel  Broken dove pravijo, da ga je najboljše poslušati z zaprtimi očmi. V hladno jesen vnaša mehkobo, ki jo Nejčev vokal nosi skozi vejevje, kitara Marka Mitriča mu nežno odgovarja. Borut Antončič je poskrbel, da se skladba poslušalcu približa tiho, skoraj boječe, in ostane.

“Počivala je na njegovem srcu in zrasla v njem, na njem, se zacelila in razprla krila. Vzljubil jo je, ona pa je morala odleteti. Ne polaga računov, vedno je vedel, da bo odšla, da je tako prav. Zakaj je potem tako težko spustiti?” 

Nejc Smodiš (besedilo, vokal), Marko Mitrič (kitara), Borut Antončič (klaviature), Urban Malovič (bas kitara), Luka Pate (bobni). Za produkcijo in miks je zaslužen Borut Antončič, za mastering pa Igor Ilić (LOTOS&GALEA music).

Avtor videospota: Nejc Smodiš
Kamera: Jan Poreber
Montaža: Jan Rifelj
V videu igrata: David Golubić in Hana Huč

Deadly Smile za prihodnje leto načrtujejo izid prvenca. Do takrat se na koncertnih odrih ne bodo pojavljali, spremljate pa jih lahko na njihovi FB strani Deadly Smile Music.