Skupina Vatra bodo otvorili koncert Bajage v Hali Tivoli

Nedvomno ena najbolj uspešnih in priljubljenih skupin na sosednjem Hrvaškem, Vatra, bo ogrevala občinstvo pred velikim koncertom skupine Bajaga & Instruktori v Hali Tivoli, 29. novembra.

Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na sosednjem Hrvaškem dosegla malodane kultni status, dosegla je vse stopničke – za njimi so številni razprodani in uspešni koncerti, med njimi razprodan Dom Sportova. So nosilci uspešnih hitov, letošnje leto so v glasbeni življenjepis dodali še nov dosežek – glasbeno sodelovanje z Massimom s singlom ‘Nama se nikud ne žuri’, ki so ga takoj posvojile radijske postaje širom Hrvaške in tudi Slovenije. Skladba je doživela neverjeten uspeh – singel je postala najbolj predvajana skladba letošnjega leta na Hrvaškem. Vatri je to uspelo že s singlom Tango, ki je prav tako osvojil vrhove glasbenih lestvic in se tam tudi obdržal.

Do letošnjega leta so objavili že devet albumov, osvojili številne nagrade Porin, v začetku aprila 2019 pa bodo v zagrebškem Domu sportova priredili koncert ob 20. obletnici uspešnega delovanja. V začetku avgusta letošnjega leta so nastopili na ljubljanskem festivalu TrnFest, Ivan Dečak, odličen protagonist, je pred ljubljanskim občinstvom držal tempo od začetka do konca njihovega nastopa, manjkali niso niti duhoviti dovtipi na račun dopustovanja na Krku, o Ljubljančanih ter seveda o Hrvatih in Slovencih. Vatra so še enkrat dokazali, da so odličen live band, ki vedno večjo pozornost pridobiva tudi na naših tleh.

Njihovi največji hiti so: ‘Sekvoje’, ‘Tremolo’, ‘Anđeo s greškom’, ‘Sputnik’, ‘Ima li budnih’, ‘Igle’, ‘Prekid programa’, ‘Saturn’… Singel ‘Sekvoje’ ter sodelovanje z Massimom v glasbeno vizualnem hommagupreminulemu glasbenemu kritiku, Anteju Perkoviću, ‘Nama se nikud ne žuri’, sta le dva izmed bolj izpostavljenih.

Nedvomno se nam obeta ognjen in energičen uvod v veliki koncert skupine Bajaga & Instruktori!