Momento cigano | Kamerato Muzikante

Teo Collori s svojo zasedbo Momento Cigano predstavlja nov singl Srečo. Njihov nadvse uspešen prvenec “Hot club Piran” je bil razprodan v nakladi 1500 kosov, kar je za instrumentalno glasbo pri nas izjemna številka. Novi album z imenom Kamerato Muzikante bo izšel pri ameriški založbi Lowtemp.

Lahkotna igrivost notranjih svetov

Tako kot prvi album je tudi Kamerato Muzikante v celoti avtorski. A za razliko od prvenca, kjer je vse pesmi napisal Teo Collori, so avtorji novega albuma vsi člani zasedbe. Poslušalcem je tako razgrnjen vpogled v notranje svetove vseh nastopajočih.
Steber načina igranja ostajata swing in njegova lahkotna igrivost, od katere se fantje spretno oddaljujejo v vode klasične in filmske glasbe. Album je unikaten, ekspresiven izraz, ki ga je užitek poslušati.

Zasedba: Teo Collori, kitara | Matija Krečič, violina | Matej Kužel, klarinet | Jan Gregorka, bas | Metod Banko, kitara

Med najboljšimi v gipsy swingu

Na svetovno znanem glasbenem portalu All about jazz je ugledni Ian Patterson zapisal: “… Teo Collori in Momento cigano je zasedba, ki v svet gipsy swinga ali manouche jazza s svojimi izvrstnimi avtorskimi kompozicijami vnaša posebno svežino. Prepričljiva izvedba in dovršena zvočna slika skupino postavljata ob bok najkvalitetnejšim tovrstnim godbam širom sveta. Aranžmajska umerjenost in izrazita dinamika dajeta njihovi glasbi posebno globino na eni strani, med tem ko na drugi strani inserti humornih vložkov skrbijo za to, da ostaja nastop lahkoten in zelo poslušljiv. …

Trije nadvse elegantni koncerti

Predstavitev nove plošče bo: 27.10.2018 v gledališču Tartini v Piranu, 3.11.2018 v Cankarjevem domu v Ljubljani in 23.11.2018 v salonu uporabnih umetnosti v Mariboru.

Na teh gala koncertih bosta poleg vrhunskega glasbenega nastopa v središču tudi eleganca in stil poslušalcev. Na vseh treh koncertih, ki se bodo zgodili v prekrasnih ambientih, je zaželjen dress code pod sloganom: “Eleganca in stil, kar nas dela po zunanjosti unikatne” in “Humor in igrivost, kar nas druži in dela po duhu enake”.

Unikatno sodelovanje z Gramatikom

Teo Collori in Matej Kužel sta z Gramatikom sodelovala že v njegovih začetkih, ko je, zdaj v New Yorku živeči svetovno znani glasbeni umetnik, takrat pa še neuveljavljen a izredno zagnan producent, ustvarjal v zaklonišču v Luciji, kjer sta takrat s svojim bendom vadila tudi Matej in Teo. Posnela sta skladbo Just Jammin, ki je kasneje postala svetovni chill out hit in ima sedaj preko 15 mio ogledov na Youtube kanalu.

Avgusta je Gramatik kontaktiral Tea z željo, da bi ta napisal eno swing pesem in jo z zasedbo Momento Cigano tudi posnel. Ta bo kasneje pesem elektronsko obdelal in jo kot elektro swing lansiral med svoje poslušalce. Obeta se torej zanimivo sodelovanje, kjer se bo starinski način muziciranja srečal z modernim producentskim pristopom. Pesem bodo fantje v njeni izvorni obliki predstavili na prihajajočih koncertih.