Keziah Jones prvič v Ljubljani

Serija koncertov Musicology Barcaffe Sessions teče svoj drugi krog. Po uspešni lanski sezoni, ko smo v Ljubljano pripeljali skupino Incognito pa Robert Glasper Trio in R&B divo Angie Stone, smo letošnjo sezono zagnali s koncertom italijanskega Maria Biondija ter LA youtube senzacijo Knower. Nadaljujemo 2. decembra, ko bo na oder Kina Šiška stopil blufunk mojster Keziah Jones! V Ljubljano prihaja prvič.

Gre za enega vodilnih kitaristov in pevcev, ki že 20 let drži vodilno mesto med glasbeniki svojega žanra. Na edinstven in skromen način mu je uspelo afrobeat svojega vzornika Felija Kutija združiti s funkom, soulom in rock’n’rollom. Svetovne uspešnice kot so Rhythm is loveMillion miles from home in My kinda girl osvajajo lestvice po vsem svetu, njegovi redki koncerti pa so svojevrstne poslastice in najboljše zagotovilo za s funkom navdan afrožur.

Keziah prihaja v spremstvu svojega novega benda, s katerim je delal na prihajajočem albumu, zato res ne pričakujemo nič manj od fenomenalnega spektakla, ki si ga bomo še dolgo zapomnili. S svojo edinstveno tehniko igranja je namreč nigerijski pevec, tekstopisec, skladatelj in kitarist v resnici izumil svoj unikatni slog in žanr, ki ga je sam poimenoval kar blufunk.