Zagrebški Dom Sportova je v soboto gostil najboljšo žurko v mestu – to je bil doslej največji koncert skupine Detour v karieri, z njim so proslavili izid albuma TourDetour. Dvourni spektakel je otvorila beograjska skupina Ničim izazvan.

Na set listi so se znašle tudi najbolj poznane skladbe še iz časa zasedbe Yammat,  seveda niso manjkali hiti z novega albuma. Ob pomoči mladih pevk so zapeli pesem ‘Njuške’, sledila je pesem ‘Psihopatija bajna’, ki ima zagotovo med vsemi skladbami najbolj močno zastavljen odnos do problemov sedanjosti. Z novega albuma TourDetour smo slišali še skladbe ‘Brod tone’ in aktualni singel ‘Skrivena‘.

Band je nastopil v razširjeni zasedbi, poleg standardne postave – Nenad Borgudan, Gina Damjanović, Vibor Čerić, Edi Grubišić – Cipal in Alen Križaj –  so se na odru izmenjevali gostujoči glasbeniki – godalni kvartet Lira, četveročlanska brass sekcija ter Vladimir Mirčeta na kitari in Ante Prgin Surka na tolkalih.  Detourovci so na oder povabili različne goste – pridružili so se jim člani skupine HeadoneastNipplepeople in Pavel. Posebej čustvena je bila izvedba pesmi ‘Snijeg‘ , ki so jo izvedli skupaj s Tonko in Aljošo Šerićem – takrat je v Domu Sportova tudi zares začelo snežiti‘. Sledili so njihovi največji hiti ‘Zaljubila sam se’,  ‘Tvoje lice se promjenilo’, ki so dodobra razplesali obiskovalce Doma Sportova.

Tekst: Dallas Records
Foto: Goran Berović