Sting – potrjena evropska turneja! Datum tudi v Ljubljani!

Saj ni res… Pa je! Sting!

Cherrytree Management, Live Nation in NuCoast Concerts potrjujejo, da bo Sting: My Songs na turneji prihodnje poletje po Evropi s posebnimi nastopi na festivalih in koncertih. Dodatni datumi turneje bodo znani kmalu.

Koncert Sting: My Songs bo dinamičen šov z najljubšimi skladbami Stinga, ki jih je ustvaril tekom njegove kariere, tako z The Police kot na samostojni poti, hkrati pa osvojil 16 grammyjev. Oboževalci lahko pričakujejo pesmi kot so Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne, Message In A Bottle in še veliko več. Sting pa jih bo predstavil s svojo elektrificirano rock zasedbo.

S turnejo Sting: My Songs bo nastopil 4. junija v Areni Stožice v Ljubljani, vstopnice pa bodo na voljo od 21. decembra 2018 na Eventim.si.

Člani Stingovega kluba oboževalcev imajo priložnost, da vstopnice za določene trge kupijo tudi na www.sting.com.

O STINGU:

Skladatelj, pevec, avtor in aktivist Sting je bil rojen v Newcastlu v Veliki Britaniji. Nato se je leta 1977 preselil v London in ustanovil zasedbo The Police s Stewartom Copelandom in Andyjem Summersom. Izdali so pet studijskih albumov, si prislužili šest grammyjev in dva brita, leta 2003 pa so jih sprejeli v Rockersko alejo slavnih (The Rock and Roll Hall of Fame).

Kot eden najbolj raznolikih samostojnih izvajalcev na svetu je Sting osvojil še deset grammyjev, dva brita, zlati globus, emmyja, prejel štiri nominacije za oskarja (tudi leta 2017 za pesem The Empty Chair iz filma JIM: THE JAMES FOLEY STORY), nominacijo za tonyja, nagrado stoletja revije Billboard, MusiCares pa ga je leta 2004 izbral za osebo leta. Je tudi član dvorane slavnih piscev pesmi (Songwriters Hall of Fame), prejel je priznanje Kennedyjevega centra,  American Music Award in glasbeno nagrado Polar. Stingu so podelili častne doktorate Univerze v Northumbriji (1992), Berklee College of Music (1994), Univerze Newcastle upon Tyne (2006) in Univerze Brown ob njeni 250-letnici (2018).

Po njegovem kritiško uspešnem albumu 57th & 9th, njegovi prvi rock/pop zbirki po več kot desetletju, sta Sting in reggae ikona Shaggy izdala skupni album, ki sta ga poimenovala 44/876, ki vleče vplive iz srca njune glasbe, zanj pa sta prejela tudi nominacijo za grammyja za najboljši reggae album. Naslov se nanaša na kodi njunih matičnih držav, predvsem pa 44/876 kaže njuno ljubezen do Jamajke, Shaggyjeve domovine, kjer je Sting napisal tudi klasiko The Police, pesem Every Breath You Take.

Poleti 2018 sta se Sting in Shaggy podala na turnejo po različnih zgodovinskih prizoriščih, kjer sta grammyjevca predstavila svoje največje uspešnice kot tudi pesmi z novega albuma, skupaj s člani njunih spremljevalnih zasedb. Kritiško uspešno svetovno turnejo 44/876 sta popeljala čez ZDA in Južno Ameriko ter po vzhodni Evropi.

Sting je v svoji bogati karieri prodal okoli 100 milijonov albumov, skupaj z The Police in kot samostojni glasbenik.

Igral je v več kot 15 filmih, bil izvršni producent v kritiško uspešnem filmu Vodič po svetnikih (2006), leta 1989 pa je zaigral v Operi za tri groše na Broadwayu. Njegov zadnji gledališki projekt je bil muzikal The Last Ship (Zadnja ladja), ki je bil nominiran za tonyja. Navdahnili so ga njegovi spomini na ladjedelniško skupnost v Wallsendu na severo-vzhodu Anglije, kjer je bil rojen in je odraščal. Sting je za muzikal napisal glasbo in besedila, na Broadwayu pa so ga uprizarjali v letih 2014 in 2015, po britanskih odrih pa ga je bilo moč videti od marca do julija 2018. Naslednje leto bo Sting igral kot ladjarski delovodja Jackie White v torontski produkciji muzikala The Last Ship v gledališču princese Walesa od 9. februarja do 24. marca 2019.

Stingova podpora organizacijam za človeške pravice kot so Rainforest Fund, Amnesty International in Live Aid zrcalijo njegovo umetnost v univerzalnem dosegu. Skupaj z ženo Trudie Styler je leta 1989 osnoval Rainforest Fund, da bi ohranila svetovne deževne gozdove in prvotno prebivalstvo, ki tam živi. Skupaj sta organizirala 18 dobrodelnih koncertov, ki so zbirali sredstva za ozaveščanje o planetovih ogroženih virih. Od nastanka je Rainforest Fund svojo mrežo razširil in povezal organizacije, ki delujejo v več kot 20 državah na treh kontinetih.

O THE CHERRYTREE MUSIC COMPANY: Leta 2005 jo je ustanovil za grammyja nominirani pisec pesmi in producent Martin Kierszenbaum. The Cherrytree Music Company ponuja upravljanje, založbo plošč in založniške storitve za butični seznam umetnikov, producentov in mešalcev zvoka, ki potiskajo kreativne smernice v popularni glasbi. Cherrytree je imela neizbrisen vpliv na glasbeno pokrajino od upravljanja slavnih glasbenikov od kulturne ikone Stinga, pa do izdaje prvih dveh albumov Lady Gaga. The Cherrytree Music Company je izdala umetniško in komercialno uspešne plošče Feist, Ellie Goulding, Robyn, La Roux, LMFAO, Far East Movement in Disclosure ter prodala več kot 35 milijonov enot. V tem procesu je družba Cherrytree Music Company postala ključni vir popularne glasbe in katalizator sodelovanja in inovacij umetnikov.