“Men Baladein / Iz dveh dežel” je novoizdani album Sausan Hussein in Tamare Povh

“Men Baladein / Iz dveh dežel” je mistično potovanje, v katerem glasba dveh povsem različnih svetov raztopi meje vsakdana, prepleta ljudsko s sodobnim, vzhodno z zahodnim, običajno z neobičajnim in brez omejitev pripoveduje nove, nenavadne zgodbe.

“Sem od tu in tam, pa vendar od nikoder”, je bila misel avtorice koncepta projekta Sausan Hussein, s katero se je večkrat spopadala med svojim odraščanjem. Vrhunska violinistka iz Maribora, rojena v multikulturno slovensko-arabsko družino pravi, da novonastala dela ponazarjajo razlike in podobnosti obeh svetov ter obenem odražajo njena notranja občutja ob iskanju lastne identitete med dvema različnima kulturama. Nastanek in izvedbo projekta je s svojo ustvarjalnostjo in umetniško širino kot soavtorica obogatila pianistka Tamara Povh. 

Pet avtorskih skladb zgoščenke je nastalo s skupnim raziskovanjem, prepletom idej in odkrivanjem novih sozvočij. Projekt vključuje dela priznanih slovenskih in sirskih skladateljev. Krunk, skladba armenskega skladatelja Komitasa, je dodana zaradi avtoričine neposredne povezanosti z Armenijo, saj je njena prababica preživela Armenski genocid 1915-16.

Gost projekta je Andrej Hrvatin, glasbenik in oblikovalec zvoka. Sodeluje v raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije.

Album je izšel pod okriljem založbe Celinka.