Torul so tik pred izidom novega albuma izdali singel in videospot “Ausverkauft”

Mednarodno dejavna slovenska zasedba Torul je tik pred izidom nove plošče. Napoveduje jo tudi najnovejši singel “Ausverkauft”, za katerega so posneli videospot.

Ausverkauft je “synthgazerski” single, ki nosi nenavaden nemški naslov, naslavlja pa dekadenco milenijske generacije na bolj sproščen in abstrakten način, kot iz vidika obsojanja in aktivizma. Videospot je režiral Aleš Bravničar, v kreativno-tehničnem sodelovanju z zasedbo. V njem nastopa Tina Mentol. Pesem je napisal, sproduciral, prearanžiral, zmiksal in poskrbel za master Torul Torulsson. Na vokalu sta Maj Valerij & Torulsson.

Zasedba je sicer v tujini ena od najbolj dejavnih slovenskih skupin, od leta 2011 so imeli koncerte po večini Evrope in Rusiji. Nastopali so na mnogih, tako večjih in manjših odrih, klubih in festivalih in se tudi pojavljali redno na marsikaterih lestvicah pri nas in v tujini, tako s singli kot videospoti.
Stilno jih opredeljujejo med synthpopom, indiepopom in alternativnim zvokom, saj prisegajo na neodvisnost in pestrost v svoji produkciji. Lani so Torul precej nastopali, sedaj pa so v zadnji fazi produkcije novega albuma, s katerega so izdali že tri single – Explain, You Won in sveži Ausverkauft.

Ker Torul nastopajo več v tujini kot v Sloveniji, je vsak napovedan koncert na domačih tleh razveseljiva novica za oboževalce. Na koledarjih si obkrožite 2. februar, saj bodo skupaj z zasedbo Generator nastopili v kranjskem Klubaru. Napovedanih imajo tudi že nekaj koncertov v Nemčiji, Švici in Belgiji, v kratkem pa se odpravljajo na Nizozemsko. V družbi še dveh domačih zasedb, KУКЛА in The Canyon Observer bodo kot izbrani slovenski izvajalci nastopili na največjem evropskem showcase festivalu Eurosonic.