Magnifico prihaja v Kranj!

Magnifico. Glasbenik, umetnik, balkanski šarlatan, balkan-disko-šlager hitmejker. Avtor skladb, kot so 24000 poljubovHir Aj Kam Hir Aj GoPukni zoroTivoliCici MiciKuku LeleGiv mi maniUbiču teHalo gospodičnaLjubljana – PortorožSilvija in mnogih, mnogih drugih uspešnic, v soboto, 23. marca, prihaja v Kranj. Veliki koncert se bo odvijal v dvorani Zlato polje. Občinstvo bodo pred nastopom velikana ogrevali domačini Le Serpentine.

Magnifico nedvomno ni običajen glasbenik; poleg edinstvene glasbene zmesi, ki jo ustvarja, v kateri se naslanja na ritem in elemente balkanske etno glasbe, se nikoli ni bal izzivati in provocirati, vse od svojih glasbenih začetkov pa je z njim tudi podoba balkanskega pozerja in šarmerja. In koncerti? Tudi tu je Magnifico unikum. Magnifico je zadnji dve leti dodobra napolnil ljubljanske Stožice, tudi njegovi koncerti drugje so vedno polni. Koncert v Kranju je tako za sedaj eden od dveh Magnificovih napovedanih koncertov v letu 2019 in brez dvoma pripravlja koncert za pomnjenje. Že tradicionalno je treba biti na njegovih koncertih pripravljen na miganje z boki in imeti ogrete glasilke, saj Magnifico pripravlja pravi glasbeni šov in koncert za ples.

Magnifico je v slabih treh desetletjih svojega glasbenega delovanja močno zaznamoval slovensko glasbeno sceno. S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo. Magnifica v glasbi navdihuje bivša jugoslovanska šlager scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggae, surf in balkan elementov.
Leta 2004 je Sony Music entertainment izdal Magnificov četrti studijski album z naslovom Export/Import. Raznolik album s spretno prepletenimi balkanskimi ritmi je bil odlično sprejet na radijskih postajah in v diskotekah po vsem svetu, kar je Magnifica predstavilo še širšemu mednarodnemu občinstvu. Tudi njegov peti album Magnification (2010) je bil izdan na mednarodnem trgu. V nenehnem iskanju novih ustvarjalnih načinov, preko katerih lahko izzove samega sebe, je sodeloval tudi pri ustvarjanju filmske glasbe za filme StereotipPrepisani (2010), Montevideo, bog te video (2010) in Montevideo, vidimo se (2014). Zadnji studijski album za mednarodni trg, Charlatan de Balkan, je Magnifico izdal septembra 2016.

Eden in edini Magnifico vas 23. marca vabi na koncert v dvorano Zlato polje v Kranju! Vstopnice so že v prodaji po ceni 19,90 eur v sistemu mojekarte.si. Ogrevali vas bodo Le Serpentine, kranjski alter indie rock band.