Zasedba Ethnotrip predstavlja novi singel z albuma “Preden se zdani” in videospot zanj. V novem letu so na odre zakorakali v nekoliko spremenjeni zasedbi in zvoku, basista Aleksandra Vargo je zamenjal kontrabasist Patrick Gyurkač.
Album “Preden se zdani” bodo poleti predstavljali na festivalih, kot so Godibodi, LENT, ANIN festival. Prvi večji koncert z gosti bo že 16. februarja v Lendavi, v Ljubljani pa bo prekmurska skupina nastopila 21. februarja v CSK France Prešeren. Foto: Urška Lukovnjak

Po lanskoletni obsežni koncertni turneji, v okviru katere so nastopili  tudi v znameniti francoski dvorani pod UNESCO zaščito, Maison de la Culture Le Curbusier, Ethnotrip redno izdaja single. Pospremijo jih z videozgodbami, po najnovejši za skladbo “Vsako noč, ko mesto spi”, za marec napovedujejo že nov videospot za prihajajoči singel “Odeta v plašč noči”.

Sanje so in sanj več ni

Za novo pesem Vsako noč, ko mesto spi, so posneli videospot, pri katerem so sodelovali  z ekipo ND Studia. Posnetki nočnega utripa Murske Sobote so vizualni sopotniki live avdio posnetka s promocijskega koncerta v murskosoboškem Gledališču Park.

Režiser Denis Horvat je o navdihu za videospot povedal: “Ko je skupina Ethnotrip igrala pesem na koncertu, sem v sebi začutil prazne ulice in se prav prebudil v zgodbi, ki je nastala v videospotu.”

Pevka Ethnotripa Tjaša Šimonka pa razmišlja: “Noč ima svojo moč. Vsak izmed nas ima kdaj pa kdaj noč, ko ne more zatisniti očesa. Morda je to zaradi težav, s katerimi se sooča in pridejo na plan, ko mesto zaspi. Morda je krivo kakšno pozitivno vznemirjenje. Kdaj pa mogoče sploh ni pravega razloga za to, si pač ena od »nočnih ptic«, ki uživajo v tišini noči. Ali pa umetnik, ki ustvarja in išče navdih ponoči, ko drugi spijo.«

 Takrat, ko mesto zaspi lahko resnično najdemo čas le zase. Sanje so in sanj več ni.

Spletna stran: http://www.ethnotrip.si/domov/,  Facebook  Bandcamp: Album Preden se zdani